Ini Wilayah Hijau: Kesian Budak tuh


05 May 2010

Kesian Budak tuh




Hany balek ke ganu naek sani express....
walaupon sani pernah mengalami reputasi yang tak elok...tapi hany masih yakin dengan sani...hehhee...

 
hany tak dapat tinggal single seat, dapat seat atas second row...hany tak duduk tepi tingkap sebab sekiranya lelaki sebelah hany, nnti akan rasa tak senang duduk...dari kajang..dia masuk ke putra pulak, sejam tuh naek kul9 di kajang, kul10 sampai putra...pastu ke gombak plak....eii saat tuh rasa...alahaiii bila nak kuor kl nih, bila lak nak sampai ganu nih....


di hentian putra, sorang laki naek...hehehehe dgn muka berjambang, seluar jean koyak...hahaha terus hany pandang serong ngn laki tuh, terus hati rasa lain..haha terus syak wasangka terhadap lelaki itu...hehehe hany tido tido ayam jer...tapi laki tuh seronok jer hany tengok...


sampai di shell sebelom tol gombak rasanya...kalau tak silap la..hahha hany kan mamai mamai ayam...hany pon turun laa g toilet dulu, kosongkan tangki dulu...ramai la yang turun, depan hany ade 2orang budak...baju hitam n putih. laki sebelah hany tak turun sronok je dia tido...laki sebelah hany terjaga bila hany naek and duduk semula di seat hany...almaklom ler, hany kan besau...sampai bergerak and berbunyik seat tuh.hehehe


sekali, budak laki kt depan turun dua dua turun..hany nampak la...sekali pastu hany nampak yg baju putih naek, and baju hitam pon naek...tak lama lepas tuh, yang baju putih pon turun balek...hany nampak...pastu tetiber bus pon meluncur dengan lajunya...sekali laki sebelah yang pon cakap kt hany sesuatu, hany tak dgr sbb pakai headset...skali mamat sebelah ketok penghadang antara kami...dia tanya hany "bukan ada budak ke kat depan tak naek lagik"


hany pon jengah...a'ah laaa...terus hany tanya budak yang baju hitam..."dik, bukan ade org kt sblah ke tak naek lagik"..."a'ah" tanpa ade tindakan...hany pon cakap "pergi la bagitahu driver" budak tuh macam kena pukau je ngn hany terus turun bagitahu driver...masa tuh dah masuk tol dah....driver pon mmbebel laaa...bila masa plak dia turun...bukand ah naek ker...yer hany pon rasa dia dah naek....


drive tuh pon mmg tak patah balek laa, dia roger mmbe kat belakang suruh amek budak tuh....


yang hairan nya, kamoo budak baju hitam...tak kan la xde perasaan...sungguhpon itu bukan kawan kamoo... kalau hany tak cakap kamoo tak buat ape ape tindakan la yer??? yang driver pon tak reti nak check ker sebelom gerak?


tetiber,
terus rasa alamak dah salah faham dgn mamat sebelah...hehe ropenye baek hati, see dont judge da book by its cover...hehehhe amponnnnn


Komen
1 Komen

1 comment:

hanie@nisya said...

tak prihatin betol si baju itam tu