Ini Wilayah Hijau: Bas Xpress mana pilihan kamu?


26 May 2010

Bas Xpress mana pilihan kamu?







Hany nih berasal dari Ganu, hehehe ade dah tahu kan...ha dah nama orang Ganu, tipuuu la kalau hany cakap hany tak pernah naek bus kan...start dari belajar sampai sekarang masih menggunakan bas xpress untuk pulang ke kampong halaman ku. dan dah banyak bas xpress pernah hany naek...ye lah kan, kalau time cuti ker, time raya ker...sah sah la ramai yang gunakan bas kan...


ok,
nih citer masa hany balek kampong weekend baru nih...hany balek ke KL dgn bus, mz pon. sbb jumaat nih baru nak balek naek kete. untuk sekarang nih, hany sangat selesa dengan SANI XPRESS. hahaha, tapi tak dapat tiket sani sebabnya dah penuh...maka pergi la bus lain. tengok tengok transade kosong. banyak lagik tuh. and of coz la kan bus double dec kan. hany mintak bawah bahagian depan sekali. kenapa nak depan, sebabnya macam nih, kalu ko kat depan, takde orang akan turunkan seat...so korang takkan la tersepit kan...


so, malam nak balek tuh, hany dengar la announcement...untuk satu bus double dec tuh, diorang gabungkan 3trip. faham tak, maknanya sepatutnya yang asal, 3trip adalah 3buah bus, di gabungkan sekali...korang bayangkan camner...hany tak tahulah 3trip yang terjual tuh penuh ke tak kan...oklah hany ngn mz tengok dari luar kedudukan seat kitorg...hahaha korang tau tak, depan sekali iaitu sebelah driver, bahagian bawah. waaaaa...


bila dah masuk dalam bus tuh, mak aiiihhh seat dia kechik yang amat, seat kete jer. and rapat tak yah citerlaaa. seb baek hany ngn mz suamiisteri, so tak kisah la kan. lagik suke terhimpit himpit, bleh kurangkan sejuk.hahaha, cuba korang bayangkan kalau korang pompuan, duduk sebelah seorang lelaki yang tak dikenali. for sure, korang akan tersentuh laa...silap silap korang jadik heater utk lelaki tuh. memang rapat sangat ok.


dah duduk sebelah driver kan, mulalah banyak bertanya. bus yang kitorg naek tuh, memuatkan 69 penumpang...gilosss kan...adoiii laaa...even driver bus sendirik merungu, membebel bebel...sebab ramai penumpang, bus pon jadik berat....adoiii laa, tak tahu mana silapnya kan.


seat lak, takleh turunkan sangat, sikittt jer, sebab nnti org belakang akan tersepit...so imagine la, badan korang sakit tahap mana...sengan seat kecik...haishhhh tak tahan laaa...seat lak bukan 2+1, tapi yang 2+2 tuh. ha faham..sempitnya camner kan...adoiiii....


Bukan nak merungut,
tapi banyak yang perlu di amek berat kat sini kan...malas nak bebel panjang...dengar citer bus Durian Burung pon selesa, tapi hany google tadik, ramai gak yang komplen servis tak bagushhh, agaknya sekarang nih SANI je lah kot, yang beshhhh hehehe....

Komen
3 Komen

3 comments:

nisa said...

mse sy blik ganu nek bas pun sy nek sani or transnasional..tp kalu brdasarkn citer hany,dpt tmpat duduk cmtu..fuh,mmg skit pinggang ler dbuatnye

fazilzura said...

balik ganu x penah naik bas..

but org ckp SANI ok jgk kut.. tp yg aritu excident teruk tu pun dr SANI ..

tp cm zr penah naik trasnasional g penang , ado LIPASSSSSSSSSSSSSSSSS.. eeeee

sue mrs.pink said...

ala...dah lame x naik bus..teringin jugak nk naik bus sani tu..hihi