Ini Wilayah Hijau: Hany si pelupa


30 October 2010

Hany si pelupa

Yer, hany memang seorang yang pelupa,

before nih, hany lupe username m2u, ni satu hal lagik pasal bil elektrik hany.

 

 

kan hany baru jer berpindah rumah sewa,

setahun yang lalu umah sewa lain dan sekarang umah sewa lain…asyik umah sewa jer, bila la nak beli rumah sendiri hany oiiii….ok, di sebabkan sebelum ni hany dah setahun duduk di rumah lama, maka hany pon buat la favourite bil elektrik tuh….

 

 

Sekali,

bil elektrik sampai, RM91.60. WHAT??? kenapa banyak sangat, MZ cakap ada tunggakan… tapi seingat hany kalau tunggakan pun takkan la sampai 90++, paling koman pun 40 jer.pastuh hany takot la kena potong ke apa letrik…terus hany online dan bayar bill.

 

 

Sekali baru hany teringat,

itu pun selepas hany solat isya’ semalam, tetibe teringat hany pergi bayar bil rumah sewa lama. adoiiiii, mau nye kena bebel dengan MZ. so nak tak nak kena la bagitahu kan. MZ diam jer, ahahah itu tandanya dia tak suker…and maksud tersirat, kenapa la hany tak tukar kan….

 

 

patutla, ada tunggakan…maknanya

sejak bulan 8 hany duk sini, hany asyik bayar bil umah lama . arghhhhh vongok la ko nih hany….

 

 

hari ni,

MZ dah call owner rumah lama, dia nak cek bil…hurmmm tolonglah dia baek hati pulangkan duit hany tuh…banyak weih RM120 weihhh. uuuuu….

 

 

**sila amalkan kismis kembali yer hany. dan tambah kan baca Al-Quran, ni mesti kurang baca nih**

Komen
3 Komen

3 comments:

misyamissyou said...

lorhh akak..untung kejap tuan rumah lame tuh..hehee..harap tuan rumah lame pulangkan la..

ardinihumaira said...

ha.. rugi tu kak... kasi dni la wat bayo bil bokbeng ehehe

mzhany said...

misya, ha itu ler...sengal kan akak ni

dni, huhu tau xper...bokbeng akak pon dah nk habis prepaid ni..geram tol la...geram ngn diri sendiri