Ini Wilayah Hijau: Nasi Kerabu


01 October 2010

Nasi Kerabu

Ingat tak,

hany pernah cite, hany tak makan nasi kerabu…

 

 

ha, rabu baru nih, ada pasar malam kat area opishhh hany. hany pon tergerak hati la, teringin nak la try sebungkus…selalu nya try semulut je, eh sesuap  je kan…

 

 

masa hany pergi tuh, xde org sangat, jadi hany pon banyak cekadak la dalam bab nak amek lauk pauk nih. hany nye nasik, takde SOLOK, takde BUDU, tapi hany beli lauk tambah DAGING BAKAR, TELUR MASIN and AYAM PERCIK PUTIH tuh. tapi ni semua lauk nih, hany share ngan MZ.

 

 

untuk MZ lak, semua hany taruk la, SOLOK, BUDU semua tuh.

 

 

290920103595hany punyer….

 

 

So ape komen?

 

ummm, okla…(mungkin kesedapan bergantung pada org yg buat kan), hany kena letak kuah jugak, xkesah la kuah apepon sebab hany tak boleh makan nasi kerabu tanpa kuah. erkkkk tercekik, rasa susah nak telan. memula hany test la makan mcm tu jer…huhu xboleh laaaa…

 

 

pastuh, hany tengok MZ amek kopok, hancurkan dan gaul bersama nasi. hany pon try buat jugak…ummm rangup rangup jadinya…hoho lagik sedap. hehehe

 

 

so far, boleh makan la. mungkin kena beli yg betol2 besh br berjaya memikat hati betol betol kan.

 

 

** tetibe rinduuu nasik dagang ganu**

Komen
9 Komen

9 comments:

mizz sue said...

ADUH..LAME XMKN NASI KERABU

dayakhs said...

hani..jom g try nasi kerabu kt kelate..terbaik punyerr..siap ade sambal tumis..nnt balik kelate ajak jukie gi carik nasik kerabu kt pasar mlm kt KB..sedap woo..lauk ikan celup tepung ngn daging bakar..hohohoh...terliur weh!

nani said...

aaaa yak..bawak aku sekali...
rindunya nak makan nasi kerabu pure..budu, sambal pedas, daging bakar solok yg betul2 kawww..nyum nyum..

fazilzura said...

huhuhuhu dh le daku pose...

suzzsuzie said...

tak jumpa yang sedap tu hany...klu jmpa yg best teringat2...

nani said...

kat kl ade..area kampung baru, satu jalan dengan kedai nasi lemak antarabangsa tu, situ insyaallah puas ati, pure dan terasa betol nasi kerabunya.. =)

ardinihumaira said...

dni suka taruk budu banyak2 dalam nasi kerabu. hehe.. satu kepala ngan deen

Liza said...

nasi kerabu ni one of my faveret, wajib kena ada daging bakar

azzey said...

ada yg sker...ada yg tak bp sker.....sy pon nak cuba2, tp x leh lagi....hi3...

slm kenal...