Ini Wilayah Hijau: Ok Home Appliance – Sambal Maker


11 October 2010

Ok Home Appliance – Sambal Maker

 

 

 

hehehehe,

ni citer blender tau, almaklom ler tengah excited dah ada blender ok! ahahaha sian betol kan kan kan…

 

 

entah macam mana hany berkenan nak beli brand ni and rope macam ni kan. ummm mungkin la hany berkenan dengan fungsi dia nih. tapi kaler hany reject la kan…pink youuuu! uhhh tapi xper la, redho kan ajer….

 

 

f963791c0e

 

  • 250 Watt
  • 1.3 L Jar Capacity
  • Safety Lock
  • Ergonomic Design
  • 4 In 1 Function
  • Latest Innovation From Ok Home Appliances
  • 2 Types Blades One With Double Knife
  • Makes Thick Sambal And Grind Nuts Without Water
  • Chop Onion, Vegi, Meat Fast
  • Use As Mixer And Blender
  • Each Ctn 8 Pcs
  • 20”(28M3) = 250 Ctn
  • 40”(60M3) = 536 Ctn
  • 40”H/C(64M3) = 571 Ctn

 

info from OKHOME website

 

 

2

 

1

 

blender nih, dia nye motor yang menggerakkan blade dia berada di atas. nak blend, tekan button kaler maroon tuh. dia xde la 1,2,3 tuh…just tekan jer.

 

 

then,

blade dia boleh di asingkan sekiranya nak basuh dia nye jug tuh. tapi yang tak bagushhh nyer, ko hany kena jaga jug dia betol2, jangan kasi pecah or retak…ahahhaa….

 

 

dari segi harga plak, lebey kurang je dgn blender brand lain tuh…hehehe below than rm100 ok. hohoho. mak hany selalu pesan suruh beli blender brand ape tah, sebabnya mak hany punyer kan, dah sangat lama ok, rsnyer dr hany sekolah rendah…alhamdulillah masih elok ok…fuhh kagummms sey dgn mak hany, mungkin brg tu bagush dan cara penjagaan mak hany adalah terbaek!!!!

 

 

** setkt ni xguna lagik blender nih…ahahhaa, camno tuh**

Komen
5 Komen

5 comments:

Diela Zaimi said...

comel la blender tu...
senang ke nk guna?
emmm kena beli gak ni sbb blender kt umah dh retak menanti belah...
org pakai tahan berpuluh taun, yg kita punya setaun lbh dh hancur...
sume gara2 msuk garam, sudu tertinggal kat dlm...
pastu trus on blender...hahaha
sungguh bijak kan?

suamihanyisterizuki said...

diela, setkt ni, hahaha br sekali gune, mcm biasa je pon, tp menambahkn kemalasan ada la, sebab nya tak perlu potong bawang pon xper, masukkn je dia bleh blend sampai hancur...huhu

waa diela camne tuh bleh lupekan sudu nya tuh....

Liza said...

beguna nie, cpt skit siap sambal

suamihanyisterizuki said...

liza, huhu hany xpernah buat sambal lg, cuma gunakan utk blend bawang cam biasa la...huhu

Richard C. Lambert said...

If I proceed with this project, will I see a big reduction in my monthly electrical bill? Go to my blog