Ini Wilayah Hijau: Malas basuh lepas guna


01 October 2010

Malas basuh lepas guna

Kalau melibatkan penyakit M nih,

rasa nye tak de ubat kot…ubatnya orang tu sendirik la kan, kena buang M tuh jauh jauh….masalahnyer, nak buang tu susah kan kan kan! tak kata orang lain, hany nih pon penyakit M ade jer….

 

 

nak jugak citer,

hany nih ada 1 tabiat. iaitu hany MALAS nak basuh barang2 kat dapur yang besar besar, contohnya KUALI, PERIUK, CEREK. ha itu ler masalah nyer. ni dari hany kecik kecik, bujang bujang dulu and dah kawin ni dia dah start balek dah….

 

 

kalau kat rumah kan, mak hany suruh basuh seme benda dalam sinki kan, mesti hany akan tinggal PERIUK, KUALI ker…mesti la…ntah ar, hany rasa macam besarrrrr nye, mesti susahhh nak basuh.

 

 

Mak : mek basuh pinggan mangkok kekg neh

 

hany : kekg mek basuh r

 

Mak : Periuk Kuali dok ape r, mok basuh laaa….

 

 

ahahha, see mak hany mesti akn cakap camtu, tak cakap pon mak dah tahu hany akan tinggal jugak….

 

 

sekarang nih,

rasanya dah 2malam dah…hany basuh pinggan mangkuk gelas jer, periuk kecik je padahal, hany tinggal kat MZ. MZ siap tanya lagik… knaper nak tinggalkan jugak…hany hanya mampu sengeh jer…hoho

 

 

** M=MALAS, camne la nak buang weihhhh**

Komen
3 Komen

3 comments:

kella said...

hehehehe... faham sebab ada adik camni, infact kita pun sedikit sebanyak ada rasa begitu! tapi last2 kita jugak yang nak kena basuh..
memang selalunya kalo ada pinggan mangkuk akan dihabiskan dulu membasuhnya, tapi tetiba peyuk belanga ditinggalkan, kadang tu sampai 2-3 hari! selagi sang suami tak bising selagi tu lah! yelah sebab kita tahu tak lain tak bukan kita juga yang nak kena basuh..
sekarang ni, kuatkan hari dan diri je, basuh terus! basuh terus! buat nyanyi2 je.. lalalalala... bila dan siap semuanya, licin.. akan rasa puas hati.. hehehe.. :)

Jemari Seni said...

Hani..JS suka basuh membasuh ni tapi sakit ati biler ada org lain dah guna tak reti nak basuh...meluat!

ardinihumaira said...

senang je nak buang. meh dni babap ;p