Ini Wilayah Hijau: My Hero…


05 October 2010

My Hero…

Last week…

 

 

Lopa la plak hari ape…macam biasa hany dulu yang keluar dari romah, menuju ke opish…sementara MZ lewat dalam 5,6,7 minit. On da way ke opish…nampak yang icon minyak tuh dah berkelip kelip. owhhh shoootttt….

 

 

sebenarnya,

dari hari sebelom nya lagik, dah menyala, tapi dek kerana malas hany terus balek rumah je. tapi bile dah kelip kelip tuh kena la menyinggah kan. menuju ke opish, ada shell, zassss terus masuk park kete kat pam 5.

 

 

hany keluar kete, tapi hany siap siap bukak bahagian tank minyak, then terus lock kete. serammm weih membe hany pernah hilang handbag masa isi minyak….jadi baek berjaga jaga…

 

 

terus masuk ke dalam shell tuh, sebenarnya dalam purse ada 5hengget jer. nak kena withdraw dulu, sekali atm out of service lak. tapi kalau ok pon belom tentu hany dapat kuor kan duit, kad hany problem gak sebenarnya.

 

 

maka kedek kedek jalan menuju pump, try r cucuk credit card kan. ahahah sebenarnya kan, hany tak reti isi minyak gune credit card nih. adoiiii laaa….masuk card, blablabla skali card keluar then dia tulis suruh angkat nozle tuh. hany angkat then dia reset…ulang la lagik…tak boleh jugak….

 

 

adoiii…

dah cuak gilos laaa….harus r minyak xcokop…duit lak rm5 jer…hany try la lagik guna credit card, tak boleh jugak….uuuu dah menanges dalam hati…

 

 

sekali,

muncul satu kepala yang hany familiar sambil bertanya:

 

“isi minyak berapa?” tanpa bagi salam…

 

 

hany angkat tengok MZ…yeayyy,tanpa jawab soklan…

“B, nak duit, xde duit nak isi minyak” ahahaha macam laki ku itu tukang cop duit jer….

 

 

MZ kuorkan duit terus bg kat isteri terchinta…ahahaha pas dah bayar baru hany bgtahu mesin rosak bagai…ahahha besh kan kalau selalu macam tuh….selamat duit dalam bank tuh ;)

Komen
1 Komen

1 comment:

rATu kEBaYA said...

fuh.. selalu biar lampu minyak tu berkelip2..