Ini Wilayah Hijau: Salt Water Taffy


04 October 2010

Salt Water Taffy

Dapat gula gula nih dari trainer hari nih, katanya sempena hari raya, dia bawakkan dari boston. hurmmmm…

 

 

041020103613

 

 

041020103615

 

 

memula, nak la makan, sekali check ingredient dia ada lak Chocolate liquor. hurmmm da jadik sangsi lak kan…so xmakan laaa….

 

041020103616

 

and ni ha roper nya….

 

041020103614

 

terus tanya incik google, ini jawapan dia

 

MYTH: "Chocolate Liquor contains ALCOHOL."False.Chocolate liquor is distinct from ‘chocolate liqueur’, a chocolate flavored alcoholic beverage. Chocolate liquor contains NO ALCOHOL; it is simply a liquid form of chocolate. However, ‘chocolate liqueur,’ also known as ‘crème de cacao,’ is a sweet alcoholic beverage flavored with chocolate. The alcoholic content of this liqueur can vary, but 20–25% alcohol by volume or 40–50 proof is common. sumber : sini

 

 

amek la jugak, jaga hati kan, tapi xmkn mkn lagik..heheh sbb dah sangsi. hany dah tanya kazen sekat JAKIM, dia tak igt lak…dia malash nk cek senarai….hohoho ko pon ngengader, cek la kat web JAKIM kan….

 

**tp ni dr BOSTON, erkk mana ada dlm senarai JAKIM kan **

Komen
3 Komen

3 comments:

ardinihumaira said...

comelnyeee.. isk3.. tapi tade tanda halal ke kak. huu sayangnya..

Lady D'yot said...

Chocolate liquor is a sweet syrup containing chocolate, sugar and other ingredients. It is used in making candy, drinks and other chocolate-flavored products. It does not contain any alcohol, so it is not haram. source: http://www.ifanca.org/faq/

suamihanyisterizuki said...

comey kan dni, tapi xde laa halalnye ;)

tq nadia...tp akak dah was was so xmakan la...;)