Ini Wilayah Hijau: Saman Tinted Kete


06 October 2010

Saman Tinted Kete

ini citer,

berdasarkan pengalaman besfren hany. kete myvi dia before nih, tinted memang gelappp nak mampssss. kira kalau korang nak buat projek pon tak nampak la kan….dia da kawin ok ;)

 

 

dia pernah kena tahan la, kes tinted nih, tp since husband dia keje polis and ada sticker IPD mane tah…hehehe rahsia la kan. maka terlepas laaa….seb baekkk ko…

 

 

then,

baru nih dia balek kampung, sekali ada surat sampai. baca punye baca…sekali surat amaran dari JPJ. ahahaha dia sendiri pon tidak sedar bila masa lak JPJ bertemu dengannya kan…kalau tak, konpem lepas katanya, ye la sebab sticker yang dia ada tuh la…ahahha

 

 

ceritanya begini,

rupenye….dia di ekori oleh JPJ, kalau di ekori haruslaa JPJ berada di belakang kan, maka tak nampak la sticker “penyelamat” dia tuh. then JPJ nih tak tahan pon dia, just follow, and tengok tinted kete dia, amek plat number….then dia send surat warninh pasal tinted dia nih.

 

 

so, nak tak nak terpaksa la dia amek kesah pasal surat ni. kali nih tak leh lepass dah…

 

 

1) dia pon pergi bengkel buang tinted gelap nakmamposssbolehbuatprojek tuh…kena caj rm30 .

 

 

2) dia pergi JPJ, bawak surat warning and bawak kete lagik untuk tunjukkan kete dia dah tak gelap nakmamposssbolehbuatprojek  \tu

 

 

3) pas setel ngan JPJ, dia pon pergi la tinted balek. tinted skema gituh yer, janji dpt elakkan kepanasan….

 

 

fuhhh, mcm tu eh skrg ni kes tinted nih, hany tak tahu hokehhhh. sumpah…ingatkan masih lagi kena tahan bagi surat saman hehehe….

 

 

**riso gak nih hehhe, tom grey MZ tuh mcm xlepas gak adeihhh**

Komen
8 Komen

8 comments:

~aSFaLiZa~ said...

aku baru nk kumpul duit buat tinted. nak wat projek ngan adam

suamihanyisterizuki said...

ahahha boleh je nak tinted beb, tp ko tinted kaler tuh kasi skema ar weh janji sejuk jer, kan habish duti tinted, habish jugak byr saman....

azzey said...

suami hanyisterizuki: dh melebihi apa yg dibolehkan kot...tu yg kena saman tu.....

Liza said...

tinted kereta nie mmg perlu, lagi2 ler cuaca kat malaysia, tapi jgn over sudahler

ardinihumaira said...

dni pon tinted gak hikss

Melati Qistyna's Mummy said...

hehehe, harus di cek itu tom :P

suamihanyisterizuki said...

ahah itu tom memang xlepasss kot...ahahah

suamihanyisterizuki said...

xper tinted dni, tp tu la kalau kena tuh naseb la kan..hoho slalu jer risau bwk kete.