Ini Wilayah Hijau: PROTON tarik Gen2, Neo


08 October 2010

PROTON tarik Gen2, Neo

Pagi tadi, dengar berita kat sinar, pasal Gen2 & Neo, 2004-2008, ade problem…sioottt ar, tom grey berada di kalangan itu….auwwww

 

imgMainGen2

 

imgMainSatria

 

 

 

MZ tengah tido lagik,

hati membuak je nak kejutkan bagitahu pasal tuh. tapi xper la, bior la suami tersayang beradu dulu. nanti la kejutkan….smpai opisss, gerak ke shah alam, tengok jam. terus kol bagi tahu MZ. huhu tom grey 2008, maka termasuk dalam golongan ni. ayoooo….riso siottt…

 

 

maka,

wahai opismate ku, sekiranya kita kena pergi mana mana sila jangan suruh hany bawak kete yer…ini demi keselamatan kita bersama…i luv u…;)

 

 

Katanya, ujian rutin mengenal pasti kerosakan pada ‘clock spring’ menyebabkan bunyi geseran dalam stereng, hon berbunyi atau lampu kereta terpasang sendiri, kerosakan suis kawalan audio dan dalam kes lebih serius boleh menyebabkan pelepasan beg udara di bahagian pemandu.

Artikel penuh : sini yer

 

 

Recent inspections by PROTON engineers have revealed irregular performance in Clock Spring components of the Proton Gen.2 and Satria Neo models equipped with the auto-cruise function, manufactured between April, 2004 to June, 2008.

 

The irregular performance of the Clock Spring can lead to various instances:

 

1) Noises when turning the steering wheel.

2) Unintentional triggering of the car horn.

3) Malfunction of car audio remote button on the steering wheels. –> tom grey mengalami masalah ni…

4) Self-deployment of the air bag.

 

5) Unable to start car due to short circuit of the electronic components.

 

 

 

untuk info lagik kelik sini

 

MZ dah kol proton, proton akan kol kita untuk schedule inspection, bukan walk in macam tuh jer…sebab proton perlu sediakan part. adoiiii, kitorang lak plan nak balek raya haji nih, harap2 sempat la ameen….

 

 

**risooo weihhhh…**

Komen
4 Komen

4 comments:

dayakhs said...

oh!aku pun dgr brite tu pagi neh..nsib bek daku atoz yg kecil itu..hahaha.4 years punye keluaran baru tarik balik 2010??ape neh?tk kn QA tk wat keje kot back to 7 years ago..bahaya weh!lagi2 kalo ade bwk ank kecil kt tempat duduk dpn..air bag boleh terbukak sndiri..serammmm ar nk nek kete ko..hahahah

suamihanyisterizuki said...

ahahha,
patoto nye ko jadik QA dorg beb...

ardinihumaira said...

dni heran gak semalam tengok tentang ni sebab macam diorang nyer QA tak check bebtul ke masa kua kete. dah lama baru nak tarik.sian orang yang nak kena guna keta. dah modified memacam dsbg.. babap proton. hu

suamihanyisterizuki said...

umm dni, bg akak xbleh salahkn QA proton kot, sbb benda mcm ni bukannye selalu jadi, kdgkala bile dah gune br kite tahu apa yg tak kena kan, based on complaint dari user...pendapat akak la....