Ini Wilayah Hijau: Broadband Speed Test


18 October 2010

Broadband Speed Test

ahaaa…

hany baru tahu semalam macam mana nak test kelajuan broadband nih. itu pun di beritahu oleh suami tersayang…sumpah kuno tak tahu weihhhh….

 

 

mariiiii, kelik http://www.speedtest.net/ laju laju….

10-18-2010 9-14-26 PMini rupe web dia…

 

ha, nampak tak ade perkataan BEGIN TEST tuh…ape lagik kelik ler laju laju….

 

10-18-2010 9-14-45 PMbile nak kelik tuh, bila halakan cursor dia akan bagitahu lokasi kite

 

 

10-18-2010 9-15-51 PM  

bila dah kelik tuh, bior ler dia buat kerja dia, tunguuuu je meter tuh naek turun, turun naek…nanti dia akan bagi result nye….

 

 

10-18-2010 9-17-31 PMha, ni la yang result yang diberikan…

 

 

download: 0.33Mb/s

upload: 0.11Mb/s

 

 

siap bagitahu jarak hany dari server iaitu di kuala lumpur, pastuh dia pon bagitahu jugak, kalau download

 

 

MP3 (5 MB) adalah 2minit

Video CLip (35 MB) adalah 14 minit

Movie (800 MB ) adalah 321 minit…

 

 

ha gituh skali dia bagitahu….so kalau korang nak test gak meh kelik sini --> http://www.speedtest.net/

 

 

**cantik kan website dia…rasa cam canggih lak ;)**

Komen
6 Komen

6 comments:

Liza said...

canggih betul skrg, siap ada tool utk test lagik!

Amir Izzat said...

hurm...bgs nie..kalau pakai wifi curi curi line taman sebelah....boleh check gak ke? hehe

ardinihumaira said...

mesti cuba :D

rATu kEBaYA said...

banyak cara sekarang nak cek broadband speed test ye...

suamihanyisterizuki said...

a'ah liza, skrg mcm2 ada kan...

erkk, ntah la amir...mcm boleh kot..ahah tak terai lagik

jom cube dni

aishah, ha tu ler, mcm2 cara...

Norhafiza said...

wahh..kene cuba gak ni...thx 4 da info hany..