Ini Wilayah Hijau: Nak salahkan wedges


22 October 2010

Nak salahkan wedges


Semalam,
selepas siap buat kad atm yang telah di telan…hany terus je drive balek ke opish. masa tuh memang pakai wedges la, dah keluar masuk masuk maybank semua kan…chewahhh perlu ke mention..;)


selalunya kan, hany pakai slipar hijau tak semengah hany tuh jer bawak kete kan….almaklom ler beginner kan…P lagik lak tuh…tapi itu dah kira kemajuan…sebabnya sebelom ni berkaki ayam je tekan pedal minyak ngn clutch tuh. ni dah up sket bleh pakai slipper tak semenggah kaler hijau tuh….


hany berada di di depan sekali kat trafic lite masa tuh, dan hala tuju hany adalah terus je…lepas trafic lite tuh ade la bukit…belakang ada brape biji kereta hany tak prasan lak….tp macam tak banyak jer hehehehe…


bila lampu dah hijau, hany pun nak start jalan la…sekali matik plak kete…ahahah kete sebelah kanan dah start jalan dah….laju laju hidupkan enjin kete, masuk gear, cuba la nak jalan…puppp matik lagik…ayooo…ahaha maka kete belakang terus la horn honnnnnnnn panjanggggg gituh…hany terus sengeh…sambil menjerit…


“alahaiiii ni semua ko punya pasal la wedges”


jerit sorang2, terus campak wedges sebelah kiri, sbb kan nak kena tekan clutch kan…ahahaha berdesup gue tekan minyak..hohoho marah je uncle kat belakang….;)seb baek tak merah lagi kan….


alkisah kan, kan wedges kan tapak dia tebal…jadi hany tak pandai bajet la tekan ngn lepas clutch tuh….macam tak serasi je kan…huhu tu ar berlagak sangat nak ber wedges bagai masa bawak kete….


ok, ingat hany len kali pakai je sliper tak semengah ko tuh…senang tak susah kan orang lain…;)
Komen
8 Komen

8 comments:

mrs.ecam said...

walopong dh 5taun aku bwk kete tp klu tbe2 kete matik kt tafik lite aku pong mnggelabah nokkk...tkot kne hon ngan kete blakang,....nsb bek kete aku auto...hihihihi

fazilzura said...

zr kalau drive x suke pakai sliper ke kasut ker, kaki ayam jgk besh ..kalau racing senang nak baget

rATu kEBaYA said...

sy sampai sekarang masih berkaki ayam.. senang nak budget

PearlnScarf said...

x per practice make perfect

ardinihumaira said...

dni pakai apa pun orait je hehe. sebab dah biasa:D

suamihanyisterizuki said...

ecam, ahahhaa tu ler bile kena hon lagiklaa glabah kan...

zura, huhu waa racing tuh, hany xleh join zura la...

aishah, hoho betol betol xpakai ape2 tuh lagik sronok kan...

fiza, baek practice sokmo la pasni...

hehe dni dah biase xper la...hehehe akak ni beginner ;)

azzey said...

hany: mmg dh ditakdirkan sy sker berkaki ayam bila drive. sng nk budget! he3....

suamihanyisterizuki said...

betol gak kan azzey kan, hehe gatal la hany nih xsedor diri ;)