Ini Wilayah Hijau: Nasib baik hany dah lepas SPM…


25 October 2010

Nasib baik hany dah lepas SPM…

 

 

 

fuhhh,

nasib baek la hany dah lepas SPM tau…dengar citer 2013, SEJARAH adalah syrat WAJIB LULUS SPM….wooooo hany adalah sangat LEMAH dalam SEJARAH ok…

 

 

selalu bila tiba waktu SEJARAH jer, pasti hany akan tergolong dalam mereka yang kena berdiri, yang kena rotan…huhuhu pernah hany tak lulus SEJARAH, kena rotan kat tapak tangan. dua dua belah tapak tangan tau…sebab kena 10rotan…tak larat sebelah je nak tampung….

 

 

pastu,

siap kena denda PUSING KELILING BANGUNAN okeh!!!dah la hany pengawas…pastu kena denda kan…habis nak buat camner kan…uuuu…

 

 

Sejarah akan dijadikan mata pelajaran wajib diambil dan wajib lulus untuk melayakkan seseorang itu lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan syarat baru itu akan mula dilaksanakan pada 2013.

 

Perkara itu diumumkan Timbalan Presiden Umno yang juga Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam ucapan penggulungannya di Perhimpunan Agung Umno 2010 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini, semalam.

 

buku sejarah

 

 

**maka, adik adik yang bakal menduduki SPM 2013, kena la study hard study smart ehh**

Komen
16 Komen

16 comments:

fazilzura said...

subjek sejarah ler paling daku x suke... zura x suke mengingat & membaca... dh le xdak gambo uuhhuhu... tu psl ler subjek ART paling tingi hehehe

tp lulus jgk psl cikgu sejarah garang ooooo huhuhuhu

nik said...

haha..sama la..subjek paling x suke :( kalu boleh nak je drop subjek sejarah dulu..hehe..asal masuk kelas sejarah, terus ngantuk..apsal ntah..hahah

kakngah said...

rasanya..
subjek agama pun patut lulus skrg ni..

azzey said...

mzhany: masa SPM dl pun nasib baik dpt credit gak even x minat subjek tu....hu3....

mzhany said...

zura...hoho betol2 susah r nk igt ntah seme benda tuh...

nik, ahaha kalau la bleh drop kan...apakan daya...

a'ah kakngah, tu bekalan tu, dgn moral org zaman skrg nih kan...

azzey, hany pon seb baekkk gak sipi sipi..ahaha

Hanis MY said...

ha ah nasib baik dah lama lepas, saya pun tak suka sejarah..opss salam ziarah...salam perkenalan

ardinihumaira said...

ngaaaaaaaaahaha.. dni selalu tdo kelas sejarah tau

dayakhs said...

buku ni la yg aku bace biler tk leh tido malam..hahaha..seyes cam ubt tido..bace je mate layu..huhuhu

suzzsuzie said...

sejarah best....siap hafal lg peristiwa penting...

mzhany said...

hanis, salam kenalan...

dni, waaa lg kental dari akak...

beb, ko mmg seme buku ko buat alat ulik tido ko...

waaa kaksue sorang je kat sini suke sejarah..cayalah....

Liza said...

liza pun tak brape suka sejarah, nasib baik pass

kella said...

owhhh.. i like sejarah! hehehe... mula2 dulu tak suka tapi bila dah lama2 bila faham.. baru suka ngan sejarah... geografi je tok suke..

Lady D'yot said...

my feveret subjek!! sejarah~

mzhany said...

liza, betol betol..seb baek jugak passs...


waaaa kella n lady dyot...huhu ni power bab baba menghafal nih...

rATu kEBaYA said...

nasib dah lepas.. tapi anak2 akan datang pulak..

mzhany said...

huhu tu la aishah...hrp la generasi akan dtg nih kental kan