Ini Wilayah Hijau: April FULL


13 April 2010

April FULL


mntk maap tulisan melambangkan peribadi seseorg pd saat itu


April...
ko memenuhi hidupku
ko adalah penyibuk dlm hidupku
ko menyebabkan aku semak kepala
ko membuatkan aku xcukup rehat
aku stress
aku hangin
aku semak


dlm byk2 planner April lah aku plg bz. tiap2 weeekend dlm April aku kena keje. migration.. implementation.. reorganization and tension. last weekend plg aku tension ngn salah satu vendor ni. jumaat mlm aku start migrate program to production server mula jam 9mlm smpi kol 4pg. testing start 9pg. kol 2ptg rollback. kol 8.30mlm br production kembali ke normal what the... aku rase pengorbanan aku selama 20jam lebih sia2 jek. ahad mmg xcukup utk rehat. isnin keje blk utk planning activiti utk weekend seterusnya. wallauweii.. working in banking environment like ****. i was very damn tired.

dlm kene plan utk next implementation ade byk meeting aku kena attend. plg byk dlm 1 hari aku kena attend 4 meeting. bygkn 1 meeting 2jam. xke xkeje aku satu hari tu. xkeje soronok tp bende akn jd postpone. dulu kalo keje ofis lama ble la postpone2 ni tp kt bank mmg kena serius. penah sekali tu disebbkn byk sgt meeting aku terpaksa buat planning dlm waktu presentation. vendor dok present aku dok buat planning kt blkg. ade aku kesah?

anyway there are pro and cons working in banking environment. how are u handling or managing the problem, how are u communicating with other teams, how are u responding to customers, how are u covering your ass and many more u will learn but how about the cons? the cons are much painful to describe. i need a good mood to elaborate it :p

Komen
2 Komen

2 comments:

suamihanyisterizuki said...

April,

ko curik masa ku dgn suami...uhuk

(hehe,tapi byk je ms luangkan bersama kan...ko nih hany...)

cik daisy said...

huhu,.. birasku keje ngan cimpeng.. every weekend pun keje siang mlm. aku x cian kat dia, tp cian kat akak ipar & anak2. iskk3.. tp ape nk watkan.. dah kejenye gitu.