Ini Wilayah Hijau: Assalamualaikum


14 April 2010

Assalamualaikum



Assalamualaikum....

apa khabar kalian semua? chewahhh macam mengacarakan rancangan tibi plak yer...ehem ehem...ni entry ni sepatutnya hany buat masa memula start blogging ni kan...tapi apakan daya masa tuh tak terfikir, tak terdaya (haha tak terdaya tuh)...

hany buat entry nih sebagai pengenalan kami berdua, kami tuh hany and my lovely hubby MZ. yer yer hany tahu ada yang dah tahu owner blog nih sape kan...tapi mungkin ada yang baru masuk ke blog nih, teringin gak nak tahu kan...

Tuan Rumah :
Hany@Hanybunny@mek
MZ@jukie@my Hero

Hany-anak bongsu
MZ-anak sulong

Hany-asal ganu
MZ-asal Kelate


Hany-ada "ferrari" (hahaha motor merah, nak gak panggil Ferrari)
MZ- ada "tom Grey" (kete dia kaler Grey-di beri nama TOM GREY)



Memule kenal : Julai 2008
Bertunang : 01.Mei.2009
Berkahwin : 31.Julai.2009

Besday Hany : 16.Mei
Besday MZ : 13.Mei



Citer citer dalam blog nih, berkisarkan kehidupan kami...persekitaran kami. Juga medium untuk kami update (mungkin ada kawan2, mmber2 yang nak tau kisah terkini kami). Kami di ijabkabul kan pada 9 Sya'ban bersamaan 31 July 2009. Kami masih belum mempunyai anak (tak dak rezeki lagi, bukan planning yer).Doa doa kan gak eh, semoga kami pon cepat cepat dapat rezeki ameen...


Hany:
ade sedikit sifat manja (kata anak bongsu kan), sikitt jer yer...masih memegang lesen P, pastu tak pandai bawak kete manual. tapi kena gak bawak sbb Tom Grey MZ manual.akan selalu la baca dlm blog ni pasal ke sengalan bawak kete, kete mati atas bukit (bukit yg tak berapa bukit laa), parking tak betol. Agak kerap outstation, sian MZ kena tinggal...makin tombam, diet pon tak turun turun jugak...lemak degil betol laaa...

Tiada adik beradik lain dah, semua dah meninggal, and sorang je pompuan dalam keluarga.yang paling ketara, hany ni peminat HIJAU. (tengok layout blog mesti dah tau kan). dia je yang selalu hapdet blog nih, (gila kuasa sket nih, kate blog ni kepunyaan bersama...)



MZ:
dia nih cool, tegas, pendiam...tak banyak cakap sangat. tak suke makan kat luar, seboleh boleh nak isteri masak. isteri lak "terer" masak...giloss laaa, siap beli buku masakan untuk isteri dia. selalu balek keje lambat...haha selalu ker...selalunya hari jumaat laaa balek lewat (sian isteri dia, sokmo sorg2 malam2 kt omah). suke kaler oren, merah...


Kalau amek gambar, MZ selalu je mata tertotop, ms amek gmbr kawin, setiap pose, kena amek 2,3 kali sbb mesti ade je yg gmbr MZ totop mata...hidung dia mancung sket, selalu r perli hidung hany yang kembang nih...uhhh, xper...


okay, salam kenalan semua...sudi sudi lah jengah mzhany nih lagik yer...daaaa

Komen
5 Komen

5 comments:

Ena said...

salam kenal.. heheh..
ok gak n3 nie.. perkenalkan sikap masing2.. nanti leh la tau kan!.. hik hik hik..

pssttt!!.. sy pun org ganu gakkk.. hoho.. tak per la tak tanye ponggg nak jawak jugokkk!! hoho

Sue@Iza said...

hehehe...ececeh..

slamat berkenalan puan hani. (Eceh, mcm geli jekan iza baru nak kenal2 ngan hani...)

cik daisy said...

salam kenal hanybunny.. aku cik daisy ;)

bizzonline said...

nk interprem gak sini..
sy 12 mei..nk duk tgh2 buleh?

suamihanyisterizuki said...

ena: ye awok2 kite la ni...dok ape, kabor je r dok kesoh pong...

hai sue@iza..hehehe

kak D: hai...

hahha boleh je, duk tgh2 pon...