Ini Wilayah Hijau: POCOYO


10 April 2010

POCOYO



Sabtu,
hany bangun awal...walaupun dah plan nak bantai tido sampai petang...hahaha kurang ajar betol, nak tido sampai petang sedangkan baju dah penuh bakul...umah nak kena kemas. ye la dah seminggu ko kat jb hany, mana boleh ko nak senang lenang weekend yer...


pagi pagi, sambil tunggu baju siap di blend, hany tingok tibi, hehehe kartun POCOYO, korang pernah tengok??? hahaha ke hany yang jakun tak pernah tengok Pocoyo nih...sangatlah chomey si pocoyo nih. dia bersama kawan kawan dia Ely, Pato, Loula, dan Sleepy Bird. semuanya chomey chomey tau...


konsep kartun nih bagus untuk budak budak, dia ajar la sebut perkataan kan...hari nih hany belajar BUTTERFLY dgn Pocoyo and the gang. Pocoyo tak pernah jumpe butterfly, bersungguh dia kejo butterfly tuh...huhu cumel sungguh. di TV3, 8 pg-8.30pg.


tetibe berminat akan Pocoyo nih, terus search guna MYLOOK, waaa dah jompa web pocoyo...and sangat comey jugak...gune flash kot web dia...tapi beshhh woooo....boleh download wallpaper, screensaver, e-card, games dan macam macam laa...



Komen
2 Komen

2 comments:

cik daisy said...

kartun ni mmg fav anak2 kecit.. lg2 yg baby tuh.. coz pocoyo ni mmg baby kecit. mmg dah ade dlm channel asro 613 ;)

Izzatul Iman said...

saya pun dah mula minat pocoyo ni... selain ajar perkataan, rancangan ni juga ajar nilai2 baik dgn cara tunjuk contoh yang tak baik dulu, then kate xleh buat itu, tapi buat gini...

mcm tu la nampaknye...