Ini Wilayah Hijau: Kesuburan berkurang sebanyak 50%, akibat????


21 April 2010

Kesuburan berkurang sebanyak 50%, akibat????






Pernahkah korang minum Nescafe? haa, tipu dowhh kalau cakap xpernah minom...addict wehhh minom ness nih, nak nak time study madi dulu kan...and rasa nyer semua orang sudah mengetahu akan Nescafee mengandungi KAFFEIN.



Kaffein ni sebenarnya membuatkan kita LEBIH SEGAR, LEBIH DAYA TUMPUAN dan RASA BERSEMANGAT bukan???tapi sedarkah kita semua yang kaffein ni sebenarnya dapat MENGGANGGU KESUBURAN SESEORANG (yer, dah tahu sebenarnye...;)), nak nak kalau kaffein yang sangat tinggi kandungan nya....



ok jom tengok fakta...
Menurut seorang penyelidik, Dr. Mark Leondires, M.D. daripada bahagian kesihatan kesuburan menyatakan dengan meminum lebih 2 cawan minuman yang mengandungi kaffein mampu merendahkan kesuburan seseorang sebanyak 50%!


maka, fikir fikir kan lah ye kengkawan... (untuk diri sendiri yer....hany ingat ye hany, kurangkan pengambilan kaffein)


Komen
6 Komen

6 comments:

Ida_Iara said...

aniii.....aku rindu kamu...weheheheh.. igt aku lagi tak?? ku blog2-hopping ku jumpa blog kamu..akhirnya! wehh..minum nes kurang kesuburan ekk??aku plan nk tmbh lg sorg ni, kena kurangkan nes la ek??uhuhu..tak bestnye! mcm tak complete shari takde nes...aku link kamu yer!;)

Nani # said...

nescafe...
ku tak suke ngat, sebab bila minum kepala sedikit pusing.. ;)

suamihanyisterizuki said...

lida: waa suke suke, zass link kan teros...;)

cik ijo: gud, bagus utk kesuburan tuh ;)

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari Geng Blogger :)

nik said...

dah 4 bulan hidup tanpa nescafe atas nasihat doktor..hehe..kalu dulu, memang coffee-addicted especially kalu time nk stayback bile esok ader papaer exam or assignment x siap..hehe

suamihanyisterizuki said...

doktor nasihat ape?