Ini Wilayah Hijau: Vitamin C, Bahaya utk SPERMA?


15 April 2010

Vitamin C, Bahaya utk SPERMA?




Sharing is caring yer kengkawan, mungkin adayang dah tu kot, tapi hany tak tahu...and baru jer tahu, so untuk yang tak tahu, meh kita tahu tahu kan...

Vitamin C bagus untuk kesihatan dan kecantikkan kengkawan, malah vitamin C baik untuk kulit apatah lagi kulit yang bermasalah.tapi info yang hany dapat vitamin C boleh menjejaskan eh silap, merendahkan peratusan kehamilan. what? owhhh ye ker? kotang tahu eh? seyes hany baru tahu nih.


Dari email yang hany dapat, 
sekiranya pengambilan vitamin C dalam dose yang tinggi dan terlalu kerap makan vitamin C ia mampu menganggu pengeluaran cecair servik anda. Pengeluaran cecair servik akan berkurang jika dos terlalu tinggi vitamin C yang diambil. Cecair servik ini begitu penting dalam membantu spema ’bertemu’ ovum. Ia memudahkan dan mempercepatkan lagi pergerakkan sperma menuju ke uterus.


hurmmm macam tu ropenyer yer...tapi betol kah ini?


Komen
3 Komen

3 comments:

Ena said...

owyh.. sy pon baru tau nie.. heheh
thanks 4 sharing!

dd dudu said...

senaraikan contoh2 vitamin C

;P

suamihanyisterizuki said...

hahaha, dd tolong la hany senaraikan..;)