Ini Wilayah Hijau: Bila MZ sidai baju


18 April 2011

Bila MZ sidai baju

 

 

owh yer, sebelom baca entri MZ sidai baju nih, sebelum ni hanya da buat entri bila MZ masuk dapur. hohoho…

 

 

Hany ni “rajin” sikit kalau bab sidai baju nih. so untuk mengelak dari kena sidai baju, hany pakai baju tak senonoh which is kalau nak keluar kena tukar baju, then hany ada alasan la nak suruh MZ tolong sidai kan. sebab harusla dia tak bagi isteri dia keluar dengan baju tak senonoh a.k.a tak tutup aurat.

 

 

bila tiba nak angkat baju,

okaylah hany buat la kan, takkan nak suruh suami jugak kot. melampau. hany tersengeh sorang sorang…tengok baju kurung hany.

 

 

Ada ker, lengan baju kurung tuh termasuk ke dalam, lengan baju jer. MZ tak keluarkan pun. hadoiiii la sabo je lah. ni mesti kes keluarkan dari bakul, terus sangkut kat hanger dan letak di ampaian. nasib baek la baju tu nipis, kering jugak baju ku itu. huhuhu…

 

 

tak pe lah,

jangan komen banyak banyak kan, next time kan dia takmoo tolong kan…

 

 

 

hihi kekadang nak tergelak jer…tapi tak kesah la, lelaki kan. lelaki dengan perempuan tak sama buat kerja kan…

 

 

tapiiii,

MZ kalau bab mengemas, mantop! dalam kerete selalu hany kena bebel sebab tak kemas di pandangan mata dia.

 

 

**harap2 selalu la MZ ringan tulang ni ameen**

Komen
13 Komen

13 comments:

ch@ said...

layankan je kalau suami nak buat kerja. memang dah cukup bertuah la tu. hahaaa, tapi betulla kata hany tu suami mmg cekap mengemas, mrABi kalau kemas rumah bersih dan berkilat, siap pinggan kotor berbasuh.

munna said...

sama dgn en abg kak munna.. klu part sidai kain di main sidai je tak kisah pun nak betulkan dulu kain tu...

wida said...

kalau sy, bhgian sidai baju mmg dh jd tugasan hubby.
x suka pon..kena buat jugak..hehe

syalinda johari said...

hahahahhaa..cute betoi laki ko sidai baju.. sampai aku tergelak2 sorg baca entry ko neh.. hahahahaha

mzhany said...

@cha
a'ah kan cha...jgn cerewet kna, tak moo tolong kan susah gak...
yer stuju, bab mengemas gile kemas ishhh


@kakmunna
ahaha, tu la kan kak, amek kain sangkut kt hanger sidai je. haduiii


@wida
ooo mcm tu eh wida, ok la lepas ni nk bahagikan tugas cmtu gak r


@syalinda
ahahaha walaupon ada awek bujang kt sbelah, aku tetap suruh laki aku sidai. sbb masa tu pagi, budak2 bujang tu tido lagi..selamat!!! ;)

Norhafiza said...

hahahaha..same dengan la yg umah ni hahaha...nyanyi sket ->'tak perlu kata apa2'..tp klo anak2 yg buat siap suh sidai balik hahaha kejamzzzz..

Oasis said...

Hehehe...mmg sussah nak tgk laki sidai kain betule perfect kecuali mmg dia kerja kat kedai dobi.

dd dudu said...

heh comel nyeee

hany ada gambar x? ;p

mzhany said...

@no
ahaha kejamzz owh no, ahaha tak adil eh, ngan bapak ok jer, ngan anak lain plak eyr hehehe


@oasis
hehehe betol jugak kan wadi huhu


@dd
alaa dd, hany xamek gambor, xpe xpe weekend ni tengok lagi camne kekdahnya kan

ardinihumaira said...

hehehe.. bagusnya dia tolong isteri wat keje ;D

tengku asmadi said...

ok dah tu dia ringan gak tu mz nak tolong hehe kalau dia tolong tengok aje kan ponaatt tu hehe terima seadanyaa kan ..
kala bab dalam kereta tu dah standard lelaki hehe kereta tu dah macam isteri ke 2 heheheh :)

fazilzura said...

wakakakak mcm2 pesen ye..
biasak ler lelaki .. tp diorg tu kalau bab kemas2, mmg kalah pempuan

fiezaradzi said...

nasib baik gak die tolong.. hehe.. de macam2 jenis lelaki ni, de yg main hentam je, de yg ok.. tapi kalau komen lebih, next time silap2 buat sendiri..

best kan dpt suami yg ringan tulang..