Ini Wilayah Hijau: World of Zellians


05 April 2011

World of Zellians

 

Sekarang hany tengah duk addict dengan game nih, World Of Zeliians. actually, idokla addict giler kan, tapi khusyuk laaa…sebelum ni hany dah main, dan sampai level25, sekali pergi format pc…shittooo betol laa…

 

 

ni dah install balik,

hari sabtu last week, MZ kerja, dalam 3jam++ hany start main dah sampai level20. lepas tuh, kat opis, sebelum buat kerja, pagi pagi hany main 1level then stop buat kerja, beberapa hari jugak la kat opis macam tuh. macam pemberi semangat;)

 

 

dan,

ahad baru ni, hany duk mengadap game ni lagik, sekarang dah level36. asalnya plan nak keluar la ahad petang, sekali duk khusyuk main game, sedar sedar dah kul6ptg. MZ dah sound, nak kuor ke dok, nak nak, tapi hany tak bergerak jugak…sudahnya masuk 3kali MZ sound, baru la hany stop main.

 

 

4-3-2011 5-48-51 PM Semua kawasan kat peta tu hany dah lepas, kecuali The Dessert & The Coast (yang dlm tanda merah tuh)

 

 

Lagik la hany tak sabar kan…Game ni kena sampai target yang diberitahu. kita kena bina apa yang dorang mintak (target la). tapi nak bina tuh, dia ada connection. contoh:

 

4-3-2011 5-49-32 PM

 

 

Kena bina Oil Refineries, tapi nak bina Oil Refineries tuh, kena bina Balai bomba dulu, nak bina 3balai bomba dan kena ada wood mill. nak bina balai bomba lak kena ada se tong air dan penduduk 24orang. ha macam tu la kan. jadi pepandai la ko susun macam mana, then guna emas untuk beli semua tuh.

 

 

4-3-2011 5-49-49 PM

 

 

 4-3-2011 5-50-04 PM

 

 

simple je kan,

tapi seronok owhhh…ahaha…macam sayang je nak main tekun tekun, sebab jap lagi mesti dah habis. pastu nak main game ape lak kan…ishhh…

 

 

4-3-2011 5-47-27 PM bila level completed. suke, ada gold.ahahaha

 

 

 

**serius, ni game ke3 hany main bersungguh, 1st game apple, 2nd game susun2, yang ni ke3. farmville pun main, tapi skrg dah stop**

Komen
11 Komen

11 comments:

qasehraihan said...

waaaaa...suka game upanya hany ni..
saya dlu suka gak zuma..hehe


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html

azzey said...

Game mmg blh wat kita ketagih kannnnn...:)

Norhafiza said...

dlu masa blom kenal dunia tenet No abiskan masa ngan layan game lam desktop..tp bila dh kenal tenet rasa mcm dh boring lak huhu..klo lappy ni lagi la..takde game langsung!..banyak kene install balik dan malas nak install huhuhuhu..yg kene bayo banyak le hahaha..dlu No suka main Zuma haha..

wida said...

wah..x sngka layan game jugak yer.
wida layan cityville jer..hehe

Siti Hajar Masri said...

smlah mcm sy..bila x hbs level lg selagi tu akn main..bila dah abis level x nk mian dah..bosan..hehe~

shafida said...

saya lepas addicted dgn game farm kat Fb dulu..dah tak berani nak sertai mana2 game lagi,,tkt addicted lagi.ahahhah

dyea irdina said...

wah addicted ngan games ek..hehehh dyea masa kije dulu pun sama tp farmville n fishville la..kat opis tenet laju tu yg layan tu..skrng duk umah tenet pun cam sifut maka dah tak layanz games

Oasis said...

tak pernah nak cuba main game cam ni sebab takut pening. Mesti complecated kan...

kella said...

hai hany... rasa rindu kat hany.. lama tak lepak kat sini... tak sempat hani... buka blog update sekejap sekejap..

harap hany sihat sentiasa..

mzhany said...

@qaseh
suke kak, eh eh hany pun suka main zuma...tu lagik tensen tuh hohoho


@azzey
a'ah azzey...ni pun lamba tonline sbb nk maen game;)


@no
a'ah no, zuma sgt beshhhh kan!!!


@wida
alaa hany tak maen cityville tuh, sbb duk asyik ngan farmville jer


@hajar
ha betol2 rasa tang tang tu jugak nak habiskan level kan


@fida
yer mmg bleh addict kan...hadoi laaa


@dyea
betol, kat umah tak layan game online dah sbb tenet nye pasal kan...sadiss


@oasis
huhu memula pening dah lama2 dah tahu trick sronok;)


@kella
ok xper...hehehe thank u

munna said...

dulu sblm ada blog mmg layan giler games... skrg dah kurang