Ini Wilayah Hijau: City of Digital Lights


11 April 2011

City of Digital Lights



Atau nama glemer nya adalah i-city yer.


Yer, semua orang dah selamat sampai ke i-city ni dulu dulu lagik kan, hany baru semalam sampai ok. kenapa? kenapa?


ha,
dah banyak kali pujuk MZ, banyak kali merengek ngan dia, takde nya dia nak layan, dia taknak datang ke i-city nih. tak tahu la reason dia kan. mungkin jauh, jauh la sangat kan, mungkin takda ape yang menarik…mungkin…


but, semalam…hany ajak MZ g jenjalan, naik motor area taman…tetibe MZ cakap, lepas dia solat:


“g jalan kat i-city nok?”


“mesti la nak” terus off laptop, bersiap..ahahaha segera ok.


Dipendekkan cerita lepas, solat maghrib kat petronas kat shah alam tuh, terus gerak ke i-city…

100420115314 RM10 per entry…


100420115315 parking pun ada lampu kelip ni ha…kena amek gambar supaya tak lupa park kat mana kan…


Kitorang parking kat B2, kunun nak naik lif…harap la asyik full jer, sudahnya menapak guna tangga turun…sekali…bukan turun der, kena naik la…naik ke G untuk ke tempat lampu lampu nih…ahaha siottt jer, berpeluh peluh laaa menapak balik naik tangga…cisss!


100420115321 MZ tak puas hati, kenapa perlu tanglung sahaja…


100420115322


100420115326 embun pun takkan mampu…menyuluh segala….
embun di malam hari tuh…cayalah ;)


100420115329 RED, FINK, BLUE, HANY ;)
GREEN=HANY


100420115330 ramainya burung undang, eh undang ker???


100420115333 Serius taktahu, handphone 6220 classic ku agak cantik bila di ambil gambar di malam hari….


100420115334ambil sendiri jer….


100420115336  Green for hany;)


100420115338 twinkle twinkle little star…korang prasan tak ada tali yang digunakan kat maidin tuh, nak ikat beg plastik lepas kita bayar tuh, nampak tak???


100420115341 okaylaaa….


100420115349 peacock!


100420115351 awat masam ni b….


100420115350


Semua nya WALK.
serius, sangat berpeluh kitorang berjalan jalan disekitar…eh korang yang datang sini berpeluh tak? hany asyik dukcari rumah salji jer, sebab nak tumpang kesejukan…panas yang amat ok…panas….!


tapi,
ok apa, ini dikira sebagai exercise kan kan kan…;)


100420115340 macam semacam jer kan muka hany…huhuhu



**aktiviti di hari ahad…kemana lagi nak pergi lepas ni kemana?”
Komen
13 Komen

13 comments:

wida said...

bestlah hany...wida pon x pergi lagi, huhu.

qasehraihan said...

wawawa...
saya dh 3x g cni..
org kg dtg salu bawak..huhuhu

ardinihumaira said...

teringin dni nak g sana. rumantis sangat nampak kat sana tu hiksss

fiqkbe said...

mahal nyer rm10. ingatkn free. hee..

p/s: akak, sori dh lama menyepi. bz ngn final year projek =)

rATu kEBaYA said...

dah lama tak g.. memang makin banyak lampu kat sana tu ye

SYANI said...

Macam tak ramai orang je. Pegi hari apa tu?? Best sikit nak jalan kalau tak crowded kan?

kella said...

memang syok nya.. kita pun tak pergi1 lagi.. alasannya si hubby la takmo pegi.. agaknya bila la dia sendiri nak offer... hmm

mzhany said...

@wida
heheh nanti ada kesempatan bleh pergi yer wida...


@qaseh
waaa kak, 3kali tuh...huhu tapi betol la, sronok gak jenjalan kt sini


@dni
hehehe rumantis jugak la dni


@fiq
huhu mahal eh...mungkin gak la. ha tu la...lama benor menyepi.


@aishah
owh makin byk eh lampu..huhu hany tak tahu pulak...


@syani
hany pergi ahad malam, umm ni pun mcm crowded sgt dah...


@kella
ahaha kella, pujuk jgn tak pujuk...

azzey said...

Mmg cantik tpt ni..:)

mzhany said...

A'ah azzey cantik kan....

ozzy said...

Assalam..

Memang cantik tempat ni..mcm benda blh tgk..lip-lap lip lap..

mzhany said...

Waalaikummussalam,
ummm budak budak pasti sgt suka tempat ni...

Lady D'yot said...

berpeluh gak tiap kli dtg..rasa bahang je, even waktu malam. huhu