Ini Wilayah Hijau: Nasi Arab


16 April 2011

Nasi Arab



Ni semua gara gara MZ la makan nasi arab kat Andalus, pastu balik rumah beriya cerita dengan hany, sedap la itu la ini la..marbeles la, banyak la, sampai tak habis makan sorang.


Tak kira,
hari ni hany ajak MZ pergi makan nasi arab jugak, tapi nak pergi ke kedai Andalus tu, harus la MZ taknak sebab kat KL kan. so sudahnya hany pergi kedai nasi arab area Kajang. ni pun membe hany bagitahu. kenapa tah pergi yang dekat KAjang tuh, padahal yang dekat SK ni ada jer…


so MZ dah janji, maka layan kan aje isteri dia nih…


sampai jer, ummm tak rasa arab la, sebab suasana biasa jer, ada sorang pelayang indon perempuan, then 2orang lagi muka cam arab, tapi ntah tak tahu la, seb baek dia speaking, kena dia dia cakap arab…haruuu…


pergi dengan MZ dan adik dia. adik dia datang tidur kat rumah kitorang malam ni. bukak menu jer, MZ dengan adik dia cakap, hurmmm tak banyak pilihan la. ahahah nasib…MZ order ape tah tak ingat nama, hany dan adik MZ order ayam steam.


160420115421 Teh Arab…not bad la…


160420115422 ni MZ order, ayam tu blackpepper kot…



160420115423 ayam steam..umm not bad la


160420115424 salad…


hany makan memang tak habis la, awal awal algi dah transfer nasi dan ayam kat MZ. pastu salad tuh plak, tapau bawak balik sebab dah kekenyangan sangat kan. masa order ikut napsu serakah, sudahnya tak kehabisan. tapi salad dia sedap!


MZ kata, takleh lawan Andalus punyer la…;)


**hany tengok Majalah3 hari tu, fuhh terus teringin nasi arab nih**
Komen
6 Komen

6 comments:

Mizz Coki said...

hahahaa betul tu. asal tgk tv mesti kita teringin sangat , bila dah order byk2 adoiii sangak nak mengabiskan.

Lelord said...

hehehhe meh g doha

mzhany said...

@mizzCoki
ha itu ler, bukan main teringin nya tuh kan..haduiii


@lela
wooo kalu kat doha, mau nye tiap tiap hari makan nasi arab kan hihihi

Norhafiza said...

uih..panjangnyeeee nasi2 dieee...

wida said...

mkn nasi arab ni mmg byk portion-nya, kalau wida x larat nak abeskan sorang..hehe

mzhany said...

@no
a'ah no, sangat panjang ini beras..ahaha


@wida
yer wida stujuuuuu.eh eh kat ganu katne eh besh nasi arab nih?