Ini Wilayah Hijau: Panggilan RINDU dari dia


01 April 2011

Panggilan RINDU dari dia

 

 

Sekarang ni,

hany tengah khusyuk menonton BOLASEPAK, perlawanan antara KELANTAN dan HARIMAU MUDA A.

 

 

tiba tiba handphone berbunyik…tengok, rupanya Video Call, dari spupu hany. kelam kabut cari baju sebab aurat;), capai je bantal besar tutup apa yang perlu tutup…

 

 

Jawab call jer,

terus muncul budak botak hitam nih…

 

 

111 Sekarang dah nak masuk 4tahun kot da budak botak nih

 

 

Terus dengar suara yang bingit!!!

 

 

“ciksuuuuuu”

 

 

olololoooo…

ayah nya yang buat video call, ayah nya kata dari semalam lagi duk bising bising…

 

 

“ciksu mane?”

“ajiq nok cakap nge ciksu”

“ciksu mane”

 

 

tu yang malam ni ayah nya call. Ya ALLAH…dengar je macam tu, terus sebak. ada jugak yang RINDUkan ciksu ni kan. si haziq ingat jugak kat ciksu kat sini yer….

 

 

antara anak sepupu hany, si Haziq ni la yang rapat dengan hany dan mak ayah hany sebab dia ni jenis tak takut orang. anak sepupu lain, tengok je nangis, macam ciksu ni bela hantu eh!ahaha. masa baby, masa ayah hany sihat lagi, Haziq ni mak hany jaga, bangun tido jer…sampai tengahari laaa. sebab mak si haziq nak baut kerja rumah bagai kan…sebab tu la yang haziq ni rapat dgn family hany.

 

 

Sejak ayah hany sakit, mak hany dah kurang sikit la amik haziq ni…

 

 

Haziq ni, mulut becok…suka bertanya itu ini. suka jugak komen komen kat rumah hany.komen komen mak ayah hany. ahaha budak budak kan…dia panggil tokcik.

 

 

“tokcik tak dok gigi…hahahaa”

tokcik gigi rongok”

 

 

 

Serius,

rasa sebak tau bila bercakap dengan Haziq tadi…uuu tak sangkan pulak budak botak tu ingat kat hany….

 

 

 

“ajiq, ujang dok?”

 

 

“arini dok ujang, marin ujang”

 

 

“ciksu wat mende?”

 

 

“ciksu duk tengok bola ni”

 

 

“ajiq makang dok g”

 

 

“tengoh makang ni, ibu suap”

 

 

 

Ni yang buat lagi tak sabar nak balik kampung nih…uishhhh

 

 

**Ya ALLAH, murahkan la rezeki kami berdua ya ALLAH, kurnia kan la kami zuriat ya ALLAH…zuriat yg sholeh…ameen**

Komen
5 Komen

5 comments:

d'anie said...

hi hany, jgn risau insyaallah ada rezeki utk dpt anak..berdoa n berusaha n tawakkal..

best kan kalo ada org yg ingatkan kita !!

ardinihumaira said...

ololooo... suka dengar budak cakap ngan tepon. kalau hani suka berangan cakap ngan tok wan dia... hehe... lama lak tak cite pasal hani kat blog. nanti nak ambik gambo dia la. dah besar budak tu skang... dia suka cakap 'kakak uduhhh' uwaaaaaaaaaaa

mzhany said...

@d'anie
Ameen....tq anie.a'ah sgt besh kan


@dni
ahahah kakak uduhhh...ha tu la dni dah lama tak tempek gambo hani tuh...

Norhafiza said...

alooooo..comelnyeeeee...mesti hany sebak bila da yg merindui hany kan..tambahan br je umo 4thn..no pun tengah sebak juga sebab tetiba je tingat kat kg huhuhu....2012 br dapat baliiiiiiiiik cuti...

Norhafiza said...

alooooo..comelnyeeeee...mesti hany sebak bila da yg merindui hany kan..tambahan br je umo 4thn..no pun tengah sebak juga sebab tetiba je tingat kat kg huhuhu....2012 br dapat baliiiiiiiiik cuti...