Ini Wilayah Hijau: JANGAN KAU BERPUTUS ASA


01 April 2011

JANGAN KAU BERPUTUS ASA




Hany suka lagu nih,
Lagu Spider, JANGAN KAU BERPUTUS ASA. seriusly, sangat suka. kalau tengah tensen ker, macam down ker…fuhhh dengar lagu ok la sikit. lega la…orang kata tuh mampu melegakan sedikit perasaan gundah gulana.

ha,
agak agak...kalau nak dengar lagu ni, ha klik la PLAY kat video tuh. memang dengan penuh perasaan TAM nyanyi ha...fuhhh terangkat la bila dengar.




JANGAN KAU BERPUTUS ASA

Gerbang mu terbuka mencabar ku
Melangkah menurut rasa rindu
Biar pun nanti antara kita
Ada yang mungkin terkorban
Biar pun nanti kita terhukum
Kerana melanggar kebiasaan


Cinta tak pandang
Tak kira siapa
Ia kan mencuba
Selagi mana pencinta
Terdaya menahannya
Dia akan dicuba


"Sebelum gugur tercalar jiwa parah
Jangan kau gugurkan airmata
Sebelum putus tali Tuhan Yang Esa
Jangan kau berputus asa"



Nada mu menangis menduga ku
Dekati dirimu yang ku rindu
Biarpun nanti antara kita
Ada yang mungkin menyesal
Biarpun nanti kita terpaksa
Membayar harga yang tak setimpal







Ha,
ingatlah...bahawa jangan cepat berputus asa walau dalam apa jua keadaan. kita yang Muslim ni, ingat ALLAH yer....nak lakukan sesuatu fikir panjang k, fikir baik buruknya...fikir bukan hany untuk diri kita, fikir jugak akan orang orang yang menyanyangi kita, orang orang yang kita sayang, orang orang yang memerlukan kita....


InsyaALLAH...setiap masalah ada penyelesaian...ameeen




Komen
10 Komen

10 comments:

qasehraihan said...

saya suka gak lagu ni..
pastu dlu lagi satu saya suka lagu dia KEKAL..hehe


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/drama-sebabak-antara-krisdayanto-dan.html

apak cikidong said...

baeklah!!!

munna said...

sedap lagu ni... tapi kak munna tetap suka lagu Gosok jangan tak gosok...Alladin ye tajuknya...

fazilzura said...

huhhhuhuhuhu ... rs x bape nk dgr lagu ni sgt ...
tp lirik itu , ado jgk kene mengena huhuhu

Norhafiza said...

mmm kejap2 No nak buka youtube..agak2 pernah tak No dengar lagu ni..lirik pun best je tu hehe..

Norhafiza said...

hehehe..ni la 1st time No dengar..ayooooo ketinggalan zaman gak No ni eh hehehehe..

Oasis said...

hany, serius tak pernah dengar lagu ni. lagu baru ke? Atau mungkin wadi dah lama tak dengar radio kut.

Lady D'yot said...

saye pon suke..;)

mzhany said...

@qaseh
a'ah kak, KEKAL tu pun besh...


@apak...
hurmmm baeksss ;)


@munna
hehe kakmunna, tu lagu dia yg glemer kan kan..


@zura
huhu lirik dia mendalam...


@no
heheh no, lagu ni tak glemer sgt, compare dgn rela ku pujuk.


@oasis
lagu ni memang lagu lama wadi, sbb tu tak tahu kot


@ladyd'yot
hehehe besh kan

Ena said...

rileks je kan bila dengar lagu nie..