Ini Wilayah Hijau: Setan di bulu mata?


28 April 2011

Setan di bulu mata?

 

 

Semalam,

MENGANTUK memang tak ingat la, elok je lepas lunch…lepas solat zohor, MENGANTUK datang. sambil pegang mouse hany terlelap. bukan betul betul lelap, masih dengar apa orang sekeliling cakap, tapi macam sayup sayup jer.

 

 

Setan betul la…

bergayut, bergantungan dekat bulu mata nih. meman g hardcore punya mengantuk la. dalam minggu ni, semalam je hany mengantuk. ini serius!

 

 

Balik rumah,

lepas makan malam bagai…badan rasa penat lain macam owh…terus terbaring atas sofa. tiba tiba MZ pelik dan bertanya:

 

 

“eh, taknak blogging ke malam ni”

 

 

sebab,

selalunya hany terus on laptop and blogging la. mesti la MZ hairan, rutin tidak seperti selalu…

 

 

“nak, jap lagi la…syg penat ni, sakit badan mengantuk”

 

 

MZ diam jer. dah elok baring tuh, lagi laa malas kan. terus layan tv jer, tak on lappy. pastu siap mintak izin dengan MZ nak tidur sekejap. tapi tak tidur jugak, sebab nak kena sediakan makanan untuk breakfast pagi. ha sediakan siap2 malam tu…

 

 

hari ni,

sampai ofis…ada yang tegur,

 

 

“apsal muka ko nampak risau semacam jer, tak mcm selalu, happy jer”

 

“ngantuk la weh”

 

 

serius,

pagi pagi dah mengantuk laaaa….camner nih ishhh!

 

 

**entri ni di taip kul8.15pagi, sekarang kan dah datang awal;), semalam tak sempat buat autopublish entri”

Komen
15 Komen

15 comments:

kue ziya said...

setan memang banyak sanagat bergayut kat mate ni ..

wida said...

senam2 sikit hany..ilang lah mengantuk nnti

ch@ said...

berlari kat luar hany. hahaaa.

Norhafiza said...

looo nape arini hany tak amik je cuti rehat..leh rehat kat umah..huhuhu..harap hany cepat2 dapat tenaga balik tu ya..

Ardini Humaira said...

meh dni renjis renjis dipilis mata akak hehe

fazilzura said...

perubahan hormon yg agak pelik tu ...

Fiza Amran said...

aiksss kenapa lain mcm jer.. check jgn x check

munna said...

kita buat senaman sikit hany... insyaALLAH segar sikit mata dan badan tu...

Diyana said...

hany,diyana ade copy gmbr dr blog hany..gmbr kaabah ;)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

su kalau mkn nasi comfirm ngantuk..hihi

Hanis MY said...

Hanyyyy rindunyaaa....kat die..ala takmo ngantuk2 hehe..take care hany...

mzhany said...

@kue ziya
ha itu ler...berat je mesti setan gemuk kan


@wida
huhu tak jalan jugak, bila duduk ngadap laptop, terus ngntok balik...


@cha
ahahaha mesti opismate igt tak betol ahaha


@no
ala no mcm tak layak je dapat MC kalau jupe doc huhuu


@dni
wow dni, mungkin renjis dipilis tu buat akak terus segar kot hihihiii


@zura
ahaha sgt pelik zura...


@fiza
ha tu ler, lain mcm jugak hihihi


@munna
hihihi ok kakmunna, tp tak jalan jugak ler


@diyana
ooo ok je diyana, hany pun google tuh...


@mizzsue
ha betul tu sue, tp akak tk mkn nasi pun


@hana
tq, tu la jarang nampak hana sekarang...

So Shy Lady said...

akak klau mood ltih lmah lsu trus aje telan jamu kacip fatimah heheh

Oasis said...

Kalau pakai bulu mata palsu cam Rozita tu mesti lagi banyak setan bergayut kan..

Tp yg bagusnya sempat hany sediakan sarapan. terbaiklah.

mzhany said...

@soshyllady
akak, sy takleh minum kacip patimah, nanti pening kepala.tu yang tak besh tu


@oasis
ahaha itu kalau setan bergayut, harus tak bukak terus. hehe kena wadi sediakan...sebab suami nak kan..hehehe