Ini Wilayah Hijau: Perubahan: Kerja Baru


18 April 2011

Perubahan: Kerja Baru

 

 

Dalam hidup ini, akan pasti kita lalui PERUBAHAN kan…sebelum ni perubahan “rumah baru”…dan kali ni perubahan kerja baru…

 

 

owhhh,

sebenarnya MZ yang memulakan kerja baru nya, yang mana hari ini adalah hari pertama MZ di tempat baru. umm semoga semuanya baik. semoga semuanya berjalan lancar…ameen.

 

 

Dan perubahan ini,

pastinya ada kesan terhadap hany jugak. yer lah companya baru, rules baru, so sedikit sebanyak ada kesan nya terhadap hany. sebagai contoh:

 

 

1) Under probation:

~ haruslah, takkan tiba tiba masuk terus permanent, ini bercerita pasal private company yer. so bila dah di sebut under probation, banyak benda yang terhad.

 

 

2) Cuti:

~ ini awal awal lagi dah effect dah, mulanya kitorang plan nak balik ke ganu+kelate akhir bulan 4 ni, tapi apakan daya, harusla MZ tak dapat cuti yang banyak. dan kalau dah kata nak balik ke ganu+kelate, mana cukup setakat hujung minggu je kan…sudahnya balik raya je lah kan.

 

 

3)Jadual kerja:

~ yang ni paling mencabar owh..sabor jer laaa

 

 

tapi,

aperpun bersyukur dengan kurniaanNYA, kita hanya merancang, ALLAH menentukan segalanya.

 

 

buat MZ,

B, thank you for everything. sayang hargai segalanya yang b buat untuk syg.b kerja elok elok, ingat b dah ada isteri tau…i love u!

 

 

**b, camner first day?**

Komen
8 Komen

8 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

BOLEH LAH DTG KENDURI SU BAWAK ADIAH BESAR2 NNTI..HIHI..

wida said...

kesian hany..x dpt balik kg.
wida pon balik raya nanti je lah..

Norhafiza said...

alhamdulillah..takpe hany, mula2 kita kene sabo..lama2 nnt ada hikmah tu hehe..tahniah untuk MZ..

ozzy said...

Assalam..

Moga menjadi penghijrahan yg lebih baik..yang penting kita masih dikurniakan rezeki utk meneruskan hidup.

munna said...

berhijrah utk kebaikan takpe hany....

mamaaizara said...

last tu...sweet...

Murni said...

yer...b igt syg isteri b...hehehhe..alaaa sweet nyer...

mzhany said...

@mizzsue
InsyaALLAH sue, hehehe


@wida
ha tu ler wida, takper la mana mana je la kan...rezeki semuanya nih


@no
a'ah no, thank you. InsyaALLAH ada rezekinya...


@ozzy
waalaikummussalam, yer ozzy betul tuh, bersyukur di atas segalanya...


@munna
a'ah kakmunna, InsyaALLAH dipermudahkan segalanya...


@azi
hehehe susah owh nak taip yg alst tu


@nani
uittt sape yang menjawab ni ahahaha