Ini Wilayah Hijau: Digi Prepaid, data only


24 July 2010

Digi Prepaid, data only

 

Hari ni, MZHANY.com (ahaha berangan lagik), MZHANY online menggunakan digi prepaid.

 

 

tapi, kami hanya menggunakan Digi prepaid nih untuk data only. iaitu untuk online le kan. bukan tak nak menggunakan broadband lain, tapi digi prepaid nih lagik murah la rate. untuk talian phone kami memang setia dgn Celcom, tapi celcom mahal la kalau gune broadband nih.

 

 

setakat nih hany masih survey la,,

try n error la gunakan broadband nih. selalunya hany tak ler online sepanjang masa jadik sbb tuh hany pilih yg prepaid nih. contoh digi nih rm2 per day (24hours), Alhamdulillah, murah sket la kan. tp memang betol la kalau amek broadband bulanan lagik berbaloi baloi, tapi mcm hany ckp…tengah try n error nih…hohho

 

 

hari nih,

hany tido tghr tadik…dgr sayup sayup MZ duk pasang dikir barat dia…oghe kelate kan, mane bleh pisah ngn dikir barat kan. hany dah tersedar MZ cakap streaming pon laju la gune digi nih.hurmmm ok la kot, and maybe sebab kawasan jugak kan.kitorg tak tahu le kat romah baru nnti camne la connection nya kan…tuh nak kena try n error gak nih.

 

 

untuk digi prepaid nih,

rm25 untuk beli simkad, dalam tuh ade credit rm10 iaitu untuk 5hari la online. simkad nih, hanya untuk data, so tak bleh buat kol or sms la yer.

 

 

setakat nih ok jer line digi nih. bleh la nak hapdet belog, belogwalking tuh…cek mail, chatting and mz tgk ape tah kt youtube tuh.ok lagik laaa…xde la buatkan hati mmbara kan….

 

 

**lapooo…ok nk kena cariks esuap mkanan nih ;)**

Komen
5 Komen

5 comments:

aZLiNa aZiZ said...

Saya guna Digi Broadband. Ok la, bagus, cepat pun cepat. RM 88 je sebulan, unlimited usage. Kira ok sebab kadang2 24 jam online. Kejap saya, lepas tu ganti pula dengan husband. Tapi dia tak berminat sangat tentang blog memblog ni. Huhu..

suamihanyisterizuki said...

ye eh lina? hany nak kena tgk gak coverage kat area umah baru nnti, so br buat keputusan nak yg mane kan...

lina same r ngn husband hany, jarang sgt dah hapdet belog nih..

ardinihumaira said...

dni pun nak try digi gak. ramai cakap superb ;)

Nur Eira said...

masa pc fair haritu ira survey prepaid broadband & digi la yg ira pegi dulu. check coverage tp malangla kulim hanya gprs coverage so cancel digi & trus beli celcom since dh ada maxis (gila kuasa pakai dua2). hehehe

suamihanyisterizuki said...

ye ker dni, ramai kate ok eh?

ha tuh le eira, coverage la yg jadik hal nih...huhu ade dua dua tuh, seb baek tak gune 3...hehehe