Ini Wilayah Hijau: House Hunting: Which 1 yer kengkawan….


12 July 2010

House Hunting: Which 1 yer kengkawan….




okeshhh,
mungkin kamooo dah tahu yang sekarang nih MZHANY tengah jadik pemburu…memburu cinta romahhh yer…jangan salah faham…

Kemanakah hatimu kala aku
Menanti kata cinta Mengalir air mata
Kala sepi tiba

Terasakan langkahmu makin laju
Melangkah batas rindu
Dan aku pun memburu
Mentari yang jauh


ape kehal nak memburu rindu lak yer…


ahad,
hany & MZ habiskan waktu carik romahhh, owhhh fenat weihhh sgt fenat…walaupon bukan jln kaki, tp hati yang terkesan tau dak…uhhh…

1) Pangsapuri (ground floor)

3bilik,2bilik air
ada kitchen cabinet
baru cat
ada ekon

tapi,
harussslaaa TOM GREY MZ akan berpanas berhujan yer, sbb xdok bombong kawasan parking.



2) rumah teres 1tingkat corner lot

3bilik,2bilik air
ada 1 setor kecik
haruss la ada bombong utk parking TOM GREY kan

tapi…
master room TAKDER KIPASSS 
condition umah tuh, hany sikit kureng puas ati...hohoho



3) double storey

4bilik 3bilik air
haruss la ada bombong utk parking TOM GREY kan
skrg xde grill lagik, kipas, lampu xder lagik

tapi,
tempatnya sangat SCARY MOVIE okehhhhhh


harga lak no 1 adalah paling murah
no 2 lak yang ke2 mahal
& yg ke3 adalah yang termahal


seyes, tak tahu nak yang mana kan…adeihhhh mencik r camni, and petang tadi jiran jiran hany tolong gak la kol membe membe dorang kan, kot kot ade laaa kan…so sampai sekarang tak de lagik la ape ape cite dari jiran jiran nih….


kalau korang camner??????



**ni bercakap psl nak sewa, bukan beli yer**
Komen
3 Komen

3 comments:

nani said...

kalau aku..

no 1 kot..ade ekon, tom grey berpanas xpe, jangan tuan tom grey yg berpanas, haha
lgpn ground floor, menarik sesangat dah tu..
tp bergantung pd bajet korang..
kalau nak pk keselesaan tom grey sekali, amekla umah setingkat tu..
umah besa ngt smpai dua tingkat watpe, penat wo ko nak kemas nanti, hehe

master bedroom xde kipas bole mintak owner pasangkan kipas..xpun ko pasang je kipas, then tolak duit sewa bulan depan, ;p
lagi elok dr rumah yg scary the movie tu kot..
sekian, pendapatanku yg tak seberapa..

littlehumblelynn said...

hany

mmg susah nak carik rumah yg memang suit selera kita..kdg2 kena take it @ leave it..kekurangan yg ada sana-sini kita pejam jer lah sblh mata..
yg penting umah tuh elok,x jauh nak pg tpt keja,x jammed..dan sewa x mahal melampau..
mmg pening nak carik umah nih.hany cari area mana?
kalo area serdang,seri kembangan,senang sikit........tgh KL harga mencanak2..deposit merepek2..so slmt survey yek!!

cippzzySHMR said...

salam,

yup setuju dgn mereka. ikut bajet n ikut dekat n xjammed n selesa. neoghbourhood mungkin minor factor.

Oh, aku ingt nk beli umah dah!nk usha2 gak umah, mane tau leh dok bjiran, nak x? :D

nway, apsal kene pndh dr umah skang?

all d best, hany!