Ini Wilayah Hijau: Nak COUPLE, kena DECLARE dulu ker???


23 July 2010

Nak COUPLE, kena DECLARE dulu ker???






hurmmm,
nak cite pasal couple nih..ohoooo malu malu miawww la plak raser, tapi takper hany teruskan jugak yer…


rasanya la kan, mesti kita pernah melalui zaman couple couple nih kan, tipooo lah tak pernah kan, tapi mungkina de jugak kan, tak mustahil tuh…and hany akui ahny pon termasuk la dalam golonga nih kan…


tapi, bezanya hany ngn MZ, couple tapi kitorg TAK DECLARE. alaaa paham2 la bahasa awek pakwe, cintan cintun nih kan. hany ingat lagik, hany nih jenis mcm kebanyakan org gak la, ye r kite couple kunun nak la declare gak kan…kunun nya bile dah declare tuh, rasa mcm kite berdua nih betol2 commit la nak couple kan…kunun laaa…


sekali ngko, MZ cakap perlu ker nak declare declare nih? tak declare tak leh kawan? hamek ngko…sentapppp di situh yer…terus terdiam si murai nih!


kuasa ALLAH kan, hany masa tuh macam redho tau. ade jugakla terdetik kat hati kan, eh dia nih betol2 ker seyes kan, mana la tahu kot kot dia ada commit ngn org lain thats y xnak la declare declare ngn hany nih. tapi, bg hany masa tuh, kawan je laa…follow da flow…dalam pada mulut duk cakap tak mengharap…hati bunga bunga gak weihhh….


ok, ni hany nyer xperience kan, mungkin lain org lain dia nye xperience and pandangan. tak salah kalau sesetengah wanita nak declare nih, bukan apa, maybe bagi wanita tersebut, once you guys declare ngn dia, buatkan dia rasa yakin yang you guys nih betol2 serius dgn dia….


ada lelaki yang mmg suke declare n couple kan…ada sape kata takder. dan ada lelaki yang jenis tak suke declare declare nih, mcm MZ hany kan…semua terpulang pada masing2 la kan.


dan,
pendapat serta pandangan DECLARE nih bermacam macam jugak kan…

“awak, saya nak couple dgn awak, awk sudi tak”

“awak, jom couple nak”

“you, i suke sgt kat you, boleh tak i nak jadi kekasih hati you?”

hahaha,
mcm mcm ayat la kan…tapi aperpon setiap orang ada cara dia yang tersendiri…


**seyes tak reti nak buat ending entry camner…cishhhh**
Komen
7 Komen

7 comments:

ardinihumaira said...

deen cuma cakap, kalau dni tak ada sape2, dia nak jadikan dni suri hidup dia... itu aje... hehe, lepas beberapa bulan, baru kami kawan rapat. maklumlah... kenal melalui friendster. kena kenal hati budi bermula dari zero. tapi Alhamdulillah... bakal ke jinjang pelamin, InsyaAllah.. ;)

Lady D'yot said...

alaaaaa....yang dah declare pon tak semestinya kekal sampai kawen~ huhuu..

Lady D'yot said...
This comment has been removed by the author.
suamihanyisterizuki said...

InsyaALLAH dni.... akak doakan semoga semuanya berjalan lancar...ameen...jadik statemate le kite, bleh le cakap ganu pahni ;)


lady boyot...hohoho betol gak tuh, ni lak berbalek pada ketentuan ALLAH l plak kan..kite merancang DIA menentukan...ameen....

ms_huhu said...

kak...saye ngn tunang sy pon xpenah declare....lg la kitorg kenal 6 bulan je terus tunang...bile tanye kt tunang kitorg penah declare ke? die ckp...isk...declare2 tu utk org yg tak matang jek...hahahahaha......

misyamissyou said...

aduhh kak..sensitip pasal declare2 ni..hmm..pahit jek rase ni..

suamihanyisterizuki said...

huhuhu...
ummm tu la mcm akak ckp kan, terpulang pd masing2 la kan...ummm

misya, alaa sayang, maapkan akak yer, akak bukan nak buat awk sedey k....dah la xmoo pikir dah pasal benda lepas k...