Ini Wilayah Hijau: Nak tukar domain, tapi tak faham2…


23 July 2010

Nak tukar domain, tapi tak faham2…




Sekarang,
gateiii, nak tukar domain kunun, nak beli domain sendirik la kunun kan…belog idok ler seglemer maner, tapi ade hati nak beli domain sendirik kan…hohoho…


Ade aku kesah? opppssss ampon abg azwan tergune trademark plak..ahahha abg tuhhhh….;)


saja la kan,
macam teringin nak beli domain…maybe gune duit yg dpt dari nuff kan…ye r bukan banyak pon dapat, tapi cokop ler nak byr domain setiap tahun kot…ameen….ahhha verangannn dowhhh…


hany nih memang tak berapa nak faham la kan, nama je budak it nih, tapi slow sket…hany pon mail la pada cmpany tersebut, dia reply and xplain la, blablablabla….pastuh hany forward la kat MZ, then hany ade lagik tak fhm, email lagik…pastu org tuh siap chat lagik ngn hany tanya ape yg tak faham….


balek omah hany pon cite ngn MZ, hany tanya la, habish camne lak ngn ni, bile dh tukar domain, yang nih lak camner, itu ini…blablablabla…pastu MZ diam jer, sambil dia tengah tulis sumting kt paper…hany pon fikir…eh MZ nih tgh buat bajet utk pindah umah ker?sbb b4 tuh kitorg bincang pasal nak pindah umah..hany pon diam ler, bile MZ senyap…senyapla si murai nih….


sekali MZ pon panggil, ni tengok sini b nak terang nih…

210720103085
huhuhu sile tengok diagram yang MZ buat nih….hohoho
sebijik sebijik dia lukis n explain kat hany


210720103088
nani, tengok siap ade belog ko lagik naniklang…ahahhaa


210720103087
ituler kunun domain yang kitorg nak beli hehhee…


okay b, rasanyer dah faham sikit…ahahha masih ade lagik yang tak faham laaa…agaknya hany nih jenis kena terai gune dulu baru tahu camne camne n camne…hohooho…


**korang rase which company yang bagushhh eh utk domain nih**
Komen
7 Komen

7 comments:

Ena said...

bagus la asben hany.. siap wat diagram lagikk..

nani said...

naniklang tiba2 masuk dlm diagram, lawak la ko jukie ! hehe

..ok per wat domain sendiri, aku rasa kita semua patot ade domain sendiri kalau btol2 nak jadikan blog sebagai aktiviti harian, update entri dsb nya..

kalau mcm blog Filah, takyah buat domain!! wahh tiba2 naikkan nama filah sbb marah dia xnak update stori.. kehkeh

nani said...

dua kompeni ni banyak dpt positive feedback dari customers, forum2 n blog..

serverfreak-
http://www.web-hosting.net.my/

http://www.internet-webhosting.com/index.php

~aSFaLiZa~ said...

belajar beb. pastu ajar aku lak. tapi ko tak yah r nk lukis2 bagai mcm laki ko. cakap bahasa pasar pn aku dh paham. kakakkaka

ardinihumaira said...

domain, tak jadi masalah sebenarnya. hosting yang susah sket. domain, cuma tukar jadi dot com je. siesly tak sesukar yang kita sangka. sebelum tukar tu, memang dni sakit kepala. tapi Alhamdulillah.. serverfreak merealisasikan impian dot com dni ^___^ dia setup semuanya. dni goyang kaki je. on da spot jadi dot com. tak sampai sejam...


kalau nak try, leh ke ---> ServerFreak Web Hosting

Fielah said...

saya sokong hani buat domain! sbb sng sikit nak bace kat opish wahahahahhaha matik la haku punye statement kan!...

eh eh eh... tiba2 nama aku ada kan dalam komen ko kan nani kan...

nak delete la blog terus..senang.. sentapppp wahahahahahahha (siap ko nani!!) :p

suamihanyisterizuki said...

ena, maklom ler system admin, seme bagai nak buat diagram kan...tp ok la sng nk paam kan...

nani, belog ko gelemer dowhhh...huhu weh sian pilah, dia dh slalu hapdet tau, weekend pon dia hapdet, da rajin skrg nih...

as, aku nk terang sama cam juki terang kt aku, tp hr ni xbwk kertas diagram tuh...

ha dni, hany tgk gak dni nye entry, mcm sonang je kan...huhuu nnti la nk usha gak nih

filah, hohoho lagi menambah smangat nih...;)