Ini Wilayah Hijau: mode: sedeyyy sgt sgt sgt sgt sgt….


13 July 2010

mode: sedeyyy sgt sgt sgt sgt sgt….

 

 

 

ok, memuler nak bgtahu dgn jujur, hany gune ms keje buat entry nih.

 

 

seyes, sekarang sedey+tensen, kenape???? pasal rumah sewa laaa, tensennnn sgt sgt…ni tinggal lagik 2minggu nak kena pindah…

 

 

memang owner bg 2bulan,

tapi kalau pindah 2bln lagi, bukan itu waktu bulan pose…dekat dekat nak raya lagik haru kan…byk duit nak pakai, maka akan pokai lepas tuh….

 

 

RUMAH 1, dlm entry hany yg lepas, dah tak avaiable…septtnye esok kitorg g tgk umah tuh, tp tetibe ejen msg dah di sewakan…pdhal br je call dia ckp available…seyes pas baca mesej dia kan, sedey yang teramat sangat….

 

 

RUMAH 2 lak, kan xde kipa kt master room, owner tak nak pasangkan, kitorg nak pasang…nak mintak tolak sewa….dia tak nak jugak…benci dowhhhhh…sakit nye hatiiiiii….condition umh pon mmg xmemuaskan hati ar….tapi now nih tinggal itu je la kan. mz pon mcm tak brape nak umah tuh…

 

 

korang tau tak…

hany mmg tak tenteram selagi tak de rumah tau…mmg la bleh ckp alaa lambat lagik, nanti nanti ade la tuh…eiii tak bleh r…rasa mcm xsecure sgt…rasa macam nnti tak de tempat berteduh….sedey r… budus pasal hal mcm ni pon nak menitis air mata….

 

 

dah la lepas raya nanti, family kt kampong nk datang nak stay kat rumah, sbb ade kenduri kat seremban…tu satu hal lagik kena kira kan…

 

 

eiii buleh gilerrrrr mcm ni…

 

**tapi ni br sikit dugaan, ada akak kite lagik teruk…smoger akak tabah…ameen**

Komen
8 Komen

8 comments:

rATu kEBaYA said...

sabar ye.. mesti ada rumah yg lain.. yelah klu takder rumah susah sgt2kan.. tulah tempat kita berteduh..

ardinihumaira said...

huhu memang pening cari rumah. dni ingat dulu kawan dni yang baru kawen dah la tengah pregnant 2 bulan, pemilik paksa pindah sebab dia nak duk rumah tu. dia baru je duduk 4 bulan. sian betul... pindahla jugak dalam keadaan tak sihat muntah2. isk3...

littlehumblelynn said...

hany,

carik umah guna apa?mudah.my/carik kat 7-eleven/ star clasified?

cari umah guna agen,1 nya masa pg review umah kena confirm betul berapa kena bayar+add cost..kalo dah berkenan terus let go 1 bulan sewa as dep dulu..

agen mmg krg ajar.kalo ada org bayar awal,diorg bg dulu,
akak pun patutnya end of august kena pindah..tp macam hany cakap akak x nak..x kuasa nak pindah tgh bulan posa..byk nak pakai duit

so carik umah macam lari marathon..sehari review umah smp 4-5x..

hany carik umah area mana?bajet berapa..?rumah teres/aprt?

akak leh tlg telek2 kan..kesian hany..akak rasa apa yg hany rasa skrg,,sakit jiwa!!

call/sms akak 0192021949
i/allah smg dipermudahkan allah hdknya..!

mizz sue said...

sabar kak..

littlehumblelynn said...

try call:
Vista Pinggiran Putra Apt At Equine, Seri Kembangan
tkt 7 with lift -ada pool/kitchen cabinet sewa 600 eynna 0163580952

-----------------------------
Brand new 2stry houses in Lestari Putra -650 p/month Marcus at 017-624 3680

------------------------------
Lestari putra 3,Puchong,pasar borong,equine park 650 p/month

**ini agent: (better amik agent) banyak umah dlm list dia
Jacky 012-7708813

--------------------------
2 storey di LEP 3, Lestari Puchong -600 p/m

khoo 0126937996
-----------------------------


kalo ada akak paste kat cn lagik!!

naniklang said...

waa, dasat r akak littlehumblelynn ni..
rumah utk disewa kat area Nilai ade tak kak? hehe tiba2 tertumpang tanye lak..
4my sister..

sabo Hany, pelan2, sempat lg..
umah utk disewa banyak je..pasni, kalau g tgk rumah n rasa berkenan /berbaloi tris gerebb je yer ;p

suamihanyisterizuki said...

aishah...umm btol gak kan...nak balek ganu laa uhuksss...duk umh mak...bunyik cam mrajok yer...

dni, waaa sian nya mmbe dni...hany ni kira untung gagah perkasa lagik kan..ok ok kuat smangat kuat smangat

kaklynnn, tengkiuuuuuuuu

ye da kak mensabooo la nih...huhu

nani, baekkk daku mensaborkn diri...ko roger je kaklynnn nih, sure buleh tulun nyer ;)

Bandar Putra Permai e Community said...

Salam..sertai forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kawasan perumahan anda