Ini Wilayah Hijau: Steambot @MAEPS


26 July 2010

Steambot @MAEPS


Weekend baru nih,
MZHany g makan kat steambot MAEPS@MARDI tuh. tempat tuh baru je bukak. saje la kan nak terai…lagikpon dah lame tak makan steambot, mulanya nak g Flamming, tapi cam jauh, since yang dekat dah ada, apa salahnya mencoba kan.


Tempatnya, kalau dari LDP tuh, jangan masuk ke Putrajaya, tapi pergi ke arah Hospital Serdang, and EXIT di MARDI. korang akan jumpe pintu masuk yang ada guard kat situh, korang kena masuk ke dalam lagik, ikot logik jalan dia memang sunyi tapi percayalah kat dalam tuh ade tempat makan makan. lepas korang dah lalu 1tasik terus jer, then nanti korang akan jumpe simpang, pastu nanti akan ada signboard kaler hijau gelap hehehe, hijau ajer kan, sebab tuh hany nampak.

240720103094
ha, kat bawah tuh ler tempat makan tu yer…


240720103095
so jangan datang hari ahad yer…


240720103097
kitorang sampai lebih kurang dekat kul7 laaa…


page2
pilihan yang ada 150++
orait la…banyak pilihan…


page
antara sos yang ada…


page1
kalau bergambar mesti totop mata…eiiiii


240720103108
perghhhh chubby tak hengat….


Sekiranya korang tanya mana lagik besh, Flamming ke MAEPS nih, hohoho Hany tak tahu la nk cakap camner, masing masing ada kelebihan. Maeps nih tak ramai orang sangat la, tak sebusy dekat flamming tuh, nak park kete senang…suasana tak bising sangat…pastuh korang boleh tengok matahari terbenam…ahaha tipuuuu ala ala laa, sebab tempat dia open. ada gak dalam yang berekon tuh, tapi masa hany pergi tak de kosong, semua dah reserved.


Kalau korang nak datang malam, dan hujung minggu, sila booking dulu yer, macam hany pergi masih siang so ada la tempat kosong walaupon tak booking kan.

Harga : dewasa RM19.90, kanak2 RM9.90
(per kepala)
Nak booking : 0123131091 (Firdaus)

Tak sure la RM19.90 nih untuk selama lamanya, sebab dekat pamplet tuh dia tulis promotion, so kalau nak rasa dengan harga nih, sila lah pergi sekarang k….


Hany makan banyak eskrim, pastu salmon and udang.hoho itu jer, apa lagik yang ade? ada nasik, mee goreng, k.tiaw, kuih muih, coklat tapi xde marshmellow, ade abc, eskrim, air sejuk pelbagai laa tak sempat nak usha, ade agar agar….owh yer, surau pon ade yer….


last skali, kitorg menom teh tarik..memang wallah rasa dia..sedappppp….

240720103111


** Big Boss, jom kita makan makan MTSB kat sini ;) **
Komen
6 Komen

6 comments:

mizz sue said...

bestnye...mesti sedapkan..fevret su sejak azali ni..

syalinda johari said...

hany, ko tak dpt umah lagi ek, ko duduk ja la umah lama aku ni.. hehehehhee.. sewa 400 ja sebulan, tp jauh sikit la kan..

soclose2213 said...

sedapnya hany.. tetiba lapo padahal dah abis sebungkus nasi td hihihi=.=

littlehumblelynn said...

yummy..fav food ever tuh.......

dah dpt umah lom??katner?
jemput ke blog..terima award ok..

nani said...

ketam ade tak beb?
kalau ade kompom nak cuba neh :)

suamihanyisterizuki said...

su, sedapp ahahha pdhal sbb tgh lapooo

linda, hehehhe ok gak idea tuh

ana, tuh ler tinggi nafsu makan tuh...

lynn belom dpt lagik...nnti mlm hany amek award tu eh

ade ketam tuh nani, tp kitorg tak amek la..ahah reti mkn udang ngn salmon jer...