Ini Wilayah Hijau: Durian Goreng


27 July 2010

Durian Goreng

 

hehehehe…

durian goreng, korang pernah makan? hany pon baru first time makan nih, ni seme si asmamaadam la nih, dia la yg start bgtahu nih...

 

 

kebetolan hari tuh, MZ ada ekspo makan durian kat bangi, so hany mintak bawak balek, tapi kan namanya ekspo makan, so kena makan kat sane ler…tp suami ku amek la jugak utk isterinya nih, hehehe tapi sebijik je la, pahtu siap ade buruk lagik…then, terus g beli…rm10 3bijik, dapat lak free 1bijik lagik…hehehe

 

 

hany pon bgtahu ler kat MZ psl durian goreng nih, MZ beriya suruh buat hari ahad malam tuh, tp hany baru je lepas mkn tomyam, tunda la ke semalam…ha ngko makan la, smpai kebuntat perot tuh….

 

 

alaaa,

same je macam goreng cempadak, goreng pisang, campak je dalam tepung tuh, pastuh goreng je….hehehe….

 

 

260720103123

kopek doyan

 

260720103124

campak dalam tepung

 

 

260720103125

pastuh campak dalam minyak

 

260720103126

nak jugak tayang dapur letrik umah i nih…;)

murah je, bukan branded pon….

 

 

260720103127

haaaa, dah siap dah..hehehe

burok kan beso gedabak…dah ulas buah tuh mmg beso camner

 

 

260720103128

ha ni dia nyum nyum nyum

 

 

tapi kan,

bagi hany la, muakkk erkkk, memang fenuh sgt perot. malam semalam, hany tak masak pon, kitorg makan doyan goreng nih jer..hehehe kenyangggg….

 

 

260720103130

 

260720103131

 

korang tengok, hasil pas makan, yang atas tuh MZ punyer…yang bawah hany nyer…hahaha MZ licin jer makan…hany makan isi jer, tepung seme buang…hohohoho…

Komen
9 Komen

9 comments:

~aSFaLiZa~ said...

terliur beb

suamihanyisterizuki said...

buat ler beb, mlm ni...hehee ade je yg sudi mkn kalu ko buat beb...mungkin aku bleh terai gak...kot kot aku buat tak sama rasa ngn ko buat...

SURIA AMANDA said...

durian goreng?x penah jumpa lagi...salam ziarah yer..

MAMA AIZARA said...

durian goreng??xpenah dengar pn..
tp durian tak goreng pun tak makan..

mizz sue said...

xpenah dgr pun..nak try la..hihi

suamihanyisterizuki said...

suria,mamaaizara, tu ler, hany pon mmbe yg kenalkn n ni first time buat nih...

suamihanyisterizuki said...

da, cube la try nih pon akak br terai

rATu kEBaYA said...

tak pernah cuba buat lagi ni..

Liza said...

liza nie pelik skit, makan durian yg ori je, kalau masak buat masakan lain, mmg tak makan