Ini Wilayah Hijau: BANCI 2010


09 July 2010

BANCI 2010

Mesti korang semua dah tahu kan pasal sekarang tengah ada banci penduduk. so sekarang nih giatla mereka yang bekerja membanci tuh kesana kesini pergi umah tu umah ni kan, nak kompol data kan….


ha, semalam lepas solat maghrib, sedang hany duk khusyuk tengok tibi, menunggu suami pulang, tiba tiba bunyik pintu diketuk..kuat kuat…hohohoho sape lak ni, camne lak dia bleh masuk terus nih….seb baek kunci grill…ropenye hany tak kunci gate depan. sebabnya selalu tak konci nnti suami nak balek.


dengar suara pompuan bagi salam, owhhh anak jiran depan kot nih, bukak pintu je, ada org bagi salam, pastu terus kenalkan diri sambil tunjuk pas dia.owhhhh orang nak buat bancian. terkejut gak, malam malam datang nak membanci kan.


disebabkan dia pompuan, so hany berani laaa bagi masuk…dia memang tak lengah lengah la, terus je dia jalankan tanggungjawab dia.


080720102979


080720102977


080720102978


080720102980


akak tuh citer, paling dia tak nak g, umah chinese…ahahaha sebabnye anjing anjing slalu je yang menjadik penghalang…pastu dorang susah nak bukak pintu, susah nak bagi kerjasama…hurmmm kesian la kat dorang yang buat bancian nih….


akak ni pon, terpaksa buat malam, sebabnya tahu je lah kalau dah area taman kan, siang hari bekerja ha malam je la yang ada kat rumah kan. sebab tu akak ni buat malam2.


tapi kan, hany macam felik sikit la…dorang ni kena isi borang yang mana ada data data penghuni rumah tuh, macam nama penuh, ic, phone number, alamat, kerja, gaji….ni semua dorang akan tulis dlm
borang, mcm gambar ke2 diatas…

pastuh,
hany tanya la kan nanti data tuh camne  prosesnya plak..dia ckaap nanti akan ada orang yg akan keyin ke dlm system dorang…hurmmmm boleh tak nak cakap buat keje 2kali, membazir!!! hehehhe…


kenapa tak bagi je yang membanci ni, key in terus ke dlm system masa dia soal jawab dengan penghuni, tak de la pastu ade org lain lak nak kena keyin dlm system kan….hurmmm….


aperpon, bagi lah kerjasama pada yang datang untuk membuat bancian yer..kesian dorang…..
Komen
10 Komen

10 comments:

suzzsuzie said...

on9 je senang...dorg kan suka keja dua kali....

ardinihumaira said...

dni pun dah 3 orang datang banci. penat la jawab :'( huhu

mizz sue said...

hehe..ye ke kak..hihi.tpaksa la wat keje 2 kali tu..

Amir Izzat said...

hurm...kat umah amir belum lagi..bila ek diorang nak datang? sediakn penyapu..hehe

nani said...

dulu org banci dtg umah, siap buat part time jual brg lagi..jual kordial, klaka btol..hehe

iqbalsyarie said...

nampaknya rumah saya ni masih belum diserbu!hehehe
Latest post:Bahan mentah utk rujukan

Liza said...

area liza tak start lagik, tapi liza akan bagi masuk kalau husband ada, tak kiralah tukang banci tu lelaki ke pompuan

Miss Mirror a.k.a Sam said...

oo banci...alamak!

suamihanyisterizuki said...

k.suzy, btol tuh, online kan sng..

dni, eh awat smpai 3org lak...huh felik tuh...

suhaida, a'ah 2kali keje, tp org brbeza la...

amir, tak baek tau sian dorang...sediakan air suam ler sket...

nani, ahaha serampang spoloh mata tuh...

iqbal,jap jap lg smpai ler tuh

liza, umm bg kerjasama jugak eh..

mm xkena lagik ekr...

miss cloudy said...

betul tu key in terus je kan.. nnti i bgtau my hosmet suh sampai kat kat boss besau dia.. hehe