Ini Wilayah Hijau: Kabel internet lalu kot mane? dalam air ker?


22 July 2010

Kabel internet lalu kot mane? dalam air ker?

 

 

 

 

 

2hari lepas,

member lame hany mesej. seyes ar hany jarang mesej dia sebabnya dia nih keje kat pelantar kat ganu tuh ler…jadi hany mane r tahu bile dia ade kt pelantar bile dia ade kat darat kan…jadik, lantak le ko nak marah aku ke kan, sbb tak mesej ko…

 

 

tapi, kalu dia mesej hany reply ler…

 

 

and 2hari lepas dia mesej,

dia nak email hany kunun nak send email la ape laaa kan…dia bagi email dia dulu and suruh hany send mail kat dia dulu…ape tah mamat nih kan…

 

 

pastuh,

hany pon tanya la soklan sengal kat dia…

 

“weh, ade ke tenet laut nung?

 

“ade la”

 

“doh kabel lalu kot aner? dalang air ker?”

(kabel lalu kat maner, dalam air ker?)

 

 

“ mu ni ork, name je budok it, dok tahu mende…kot satelite la”

(ko nih kan, nama je bdk it, tak tahu ape ape, kat satelite laa)

 

 

lorrr, jangan la marah, mane gue tahu…tapi bukan ke ade kabel lalu kat dalam air untuk internet nih? ade kan kan kan???ingat lagik dulu pernah internet terganggu sebab kabel dalam air ade masalah sebab gempa ke ape tah kan kan kan!!

Komen
4 Komen

4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

ya ke Hany? tak pernah dgr plak kita... nanti tanya Pakcik Google jap.

ardinihumaira said...

hik3... sedap baca loghat tganu tu... deen dni orang ganu kite ^__^

suamihanyisterizuki said...

eh salah eh..hohoho tp mcm pernah dgr yg kabel kot dlm air tuh...

ye ke dni? woo jadik statemate le kite nnti...InsyaALLAH..ameen...

kella said...

hehehe... komen from me.. no komen.. hehehe