Ini Wilayah Hijau: Sulong+Bongsu


13 July 2010

Sulong+Bongsu

 

 

Kalau sebut anak sulong,

waaaa ,mesti la benda yang terbayang, agak tegas…matang…pastu kalau jenis adik adik ramai, konpem dia nih pandai pegang baby…jaga adik adik small matter laa kan…

 

antara ciri ciri anak sulong:

 

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak  

   ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

 

 

 

kalau dengar perkataan anak bongsu lak:

hohoho, haruslaaa MANJA tuh yang org fikir kan…itu jer….huh

 

 

antara ciri ciri anak bongsu:

 

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

 

 

tapi,

korang pernah dgr tak, anak sulong sebenarnya lebih MANJA dari anak bongsu..pernah tak pernah tak?

 

 

sebab?

ye r dia kan anak pertama, waaaa cube korang tgk pasangan yang baru nk dapat anak nih, nak nak anak 1st dianye persiapan, dia seme lengkap laaa…pastu kasih sayang, curahan bagai misti tiptop kan…ha sebab tuh ler anak sulong manja…kan kan kan…

 

**MZ anak sulong, ngehngehngeh…manja kerrrr????**

Komen
5 Komen

5 comments:

Lady D'yot said...

err...setuju ngan yg anak sulung tu..

nani said...

juki manje ?awwww..haha

Liza said...

kalau anak no 2 camne lak yer

suamihanyisterizuki said...

lady boyot..ahhaha betol eh anak sulong tuh?

ahaha abg long ko....

liza, sok hany buat anak ke 2, ke 3 dan seterusnye...

MZ said...

nani, dlm hati ade taman..