Ini Wilayah Hijau: Kalau nk pindah, Jangan MENGANDUNG???


31 July 2010

Kalau nk pindah, Jangan MENGANDUNG???

 

 

 

 

ummm,

macam ni, itu bukan syarat okeshhh. ok macam ni lagik…hehehe ni hany punye cara sebelom pindah. hehehe siap ado cara lagik tuh nak pindah kan….

 

 

1) TARIKH NAK PINDAH

Memuler, haruslah korang kena tahu TARIKH korang nak pindah kan, habish kalau tak tahu biler nak pindah, ate tak dapek la nak tolong.

 

 

2) KENA ADA UMAH BARU

ahahaha, ni memang la WAJIB nih, kalu takdok umah lain yang nak di pindah masuk camno. tak namonya pindah tuh….erkkk mungkinkah pindah ke balaiRAYA? hehehe…

 

 

3) PASTUH BOOK LORI

ha, LORI yer kengkawan, tapi optional sbb, ada jer org pindah baranya sikit, so muat dlm kete pon cukup…tp bagi yang berdua harusla kena ada lori, harusssss barang2 dah start banyak dah kan.

 

 

4) DUIT

yer, DUIT utk bayar segala bagai, DEPOSIT rumah, SEWA LORI kan…and akan ada la yang coet coet tuh….

 

 

5) MENGANDUNG ke TAK?

 

hehehe, sebenaarnya tajuk yang nih ler, tapi letak number 5 lak. macam hany, hany cek dulu sebelom pindah, hany mengandong ke tak? PENTING weihhhhh!!! sebab harusss la nak angkat barang tolak barang, kemas barang kan….sikit sebanyak korang akan terbuat jugak keje keje berat nih.

 

so, make sure yer. memang la hany tak angkat almari, peti ais, mesin basuh, tapi beg baju tuh, consider berat kan. ha, lebih baek berjaga jaga okeh.

 

310720103167

 

 

310720103166

 

 

Pas Zohor,

sesi mengangkut lagik, bawak masuk umah baru…hurmmm dah turun dah 4kilo nih…ahahhaa perasaan betol….

Komen
1 Komen

1 comment:

IbuDhira said...

jaga diri ye hany...takyah angkat2..tunjuk je mintak tlg mr MZ angkatkan..hehehe..

marah MZ..hahaa