Ini Wilayah Hijau: Perjalanan…


06 February 2011

Perjalanan…

owhhhh,

nak jugak bercerita perjalanan hany balek ke kampong on 3rd feb lepas. alaaa biase jer pun cerita. hihihi saja je kang nanti belog hijau nih tak berhapdet pulak kan….;)

 

 

tapiiii,

sakit ati la…nak jengah jengah, jalan jalan blog membe, broadband ni slow sangat. bukak 1 blog sia boleh terlena sekejap then baru la habis loading semua….eiii….gerammm!

 

 

ha, kitorang gerak balek khamis lepas dalam jam 7++ la. ni semua gara gara tak terjaga dari lena lah ni. pastu on da way singgah rhb kejap, MZ ada keje ape tah nak kena buat. nasib baek sekejap je kan.

 

 

pastuh kan, masa kat rhb, hany boleh pulak nak terberak. hadoiii…dah la memang tak de orang kat rhb tuh. serius hany takot owh nak g toilet sorang sorang sebab ye la…serammm owh. pastuh MZ cakap dia pun nak g toilet, tapiiii kekdahnya rhb nih, toilet lelaki dgn pompuan jauh, di pisahkan oleh 3 lif hokehhhh. dah la jalan menuju ke toilet macam cermin je, boleh nampak diri sendiri…uuu seram.

 

 

030220114601

 

ha, ni pemandangan dari dalam toilet perempuan.hurmmm hilang sikit ketakutan. dah siap siap, hany terus keluar cepat cepat.huhu sekali terdengar la suara akak akak cleaner…fuhh seb baek ada la orang jugak kan ;)

 

 

Lepas tuh, kitorang terus bergerak balik. jemm memang jemm. biasalah ramai yang balik kampung pagi khamis tuh.

 

 

kagumsss owhh dengan bikers nih..fuhhh naek motor balek ganu/klate, boleh terpeleot pinggang kan, tapi maybe dorang nih motor berkuassa tinggi, jadik laju dan selesa kan. pagi khamis tuh, ramai bikers yang konvoi ramai2….sronok tengok dorang semua…

 

 

030220114605

 

 

030220114606

 

see…kagum kan…

 

 

Lepas tuh, hany ni masuk kete pagi tuh, serius ngantok, apa lagi layan mata la kan. tiba tiba mZ kejut

 

 

“yang yang, inspira yang”

 

 

terus bukak mata, tercari cari. sebabnya hany teringin nak tengok inspira yang orang bawak atas jalan kan, bukak kat show room tuh. terus macam waa inspira….cisss jakun betol!

 

 

030220114603

 

Seterusnya Alhamdulillah…perjalanan yang aman. tapi bila kitorang tukar drive, time hany drive asyik jemmm jer…cis cis cis…kejung kaki owhhh…

Komen
7 Komen

7 comments:

SHAFIDA said...

SEMOGA SELAMAT DALAM PERJALANAN BALIK DAN PERGI

ch@ said...

semata-mata nak tengok inspira, haih.

munna said...

wah! dah ada on the road inspira ni ye... mesti cun ye.. kak munna tak nampak lagi

fiqkbe said...

waa... inspira... hehe.. fiq pn dh byk kali jumpa inspira atas jalan tp slalu nyer x perasan kalau tgk belah depan dia. tgk drp blkg keta tu baru perasan tu inspira. hehe..

mamaaizara said...

takut2 pn sempat snap pic tu..

Liza said...

best dapat cuti kan, tgh dok tgk calendar bila cuti yg seterusnyer

Norhafiza said...

labuan pun dah ramai orang..sesak je nak p pasar pagi tadi huhu..masing2 dh balik kg halaman...