Ini Wilayah Hijau: Sedap & Selesa, Tak semestinya MAHAL


28 February 2011

Sedap & Selesa, Tak semestinya MAHAL




Ha,
Inilah tagline sebuah kedai makan yang hany pergi, SEDAP & SELESA, TAK SEMESTINYA MAHAL. Kedai ini berdekatan dengan opis hany. ahaha pasni tiap tiap hari la kan makan kat sini.


Apa yang menariknya pasal kedai nih, deco deco dalam kedai ni, bertemakan English Style. haaa kakjemah mesti suka ni kan…ha opismate hany pun suke…jom usha gambar jom.


240220114879 ni tempat buat air


240220114880 sebelah kanan tu tempat basuh tangan


240220114882


240220114885 ni background kat kaunter


240220114896

ha,
ada set lunch yang agak murah.

1) Set nasi+asam pedas ikan pari/tenggiri/kembong+sirap=RM5.00
2) Set nasi+sup tulang(ada daging dalam tuh)+sirap=RM5.00

dan,
bagi hany rasanya OK, berbaloi dengan harga RM5 tuh. menu lain lain, harga pun boleh tahan. rasanya memang boleh tahan.


240220114893 asam pedas ikan tenggiri…


240220114890 ini pulak sup yang pakej tuh…


240220114895 kaunter…ni rasanya owner dia…sangat bergaya, kemas, cun jugak….


Lokasi kedai ni adalah berhadapan dengan Jaya Jusco Taman Equine, eh sebenarnya tidaklah berhadapan sangat, sipi sipi jer.
Komen
15 Komen

15 comments:

qasehraihan said...

uiksss hany harus diterjah ni..jom lagi skali jom..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/lensa-yang-rosak-ke-kepala-lensa-yang.html

apak cikidong said...

kirim salam kat tokey dia ehh.. asaalamualaikum. hihihi

Fiza Amran said...

hany .. mcm sedap jer sup dia... i love sup... huhuhuhu

Diyana said...

mak haih....cantiknye kedai makan.klu tak makan pun,dah kenyang dah rasa tgk hiasan kedai tu....hihiih

nisa said...

mmg cantikla kedai dy..english style..nanti lawat cousin nk p la...

Lady D'yot said...

kedai ni masuk2 je bau wangiii~

Norhafiza said...

wah..mmg murah beno la tu hany...sini nasi + sup tulang rm6 TAK TERMASUK air lagi tuh...bestnyeeeee klo dapat makan yg sedap2 dan murah2 hehe

kella said...

hany nak terjah jugak! ce kasi detailnya .. kat equin tu kat ne...

mzhany said...

@qaseh,
jom kak jom..huhu bab makan laju je kan;)


@apak
waalaikummussalam...hany tolong jawabkan.gatal!


@fiza
hurmm sedap bg hany, meh la dtg area sini fiza...


@diyana
ha tu la mmg cantik, setiap kali masuk mesti duk tilik satu persatu perhiasannya;)


@nisa
ha nisa, singgahla...try mkanan dia


@lady d
ahah betolll wangiiii


@no
ha tu la no, murahkan...hujung2 bulan mesti penuh jap lg kedai nih..hihihi

mzhany said...

kella, nanti hany buat entri lagi eh

munna said...

cantiklah deco dlm restoran ni... harga dia pun murah dah siap dgn minuman lagi...

Hanis MY said...

bestnyaaa kedai ni Hany! sukalah! hany cemana dah sihat ke belum? skrg hana plak tak sihat sakit kepala la huhu...

Norhafiza said...

hany pekabo?..tak sihat ke?..No doakan smg hany ceria sokmo deh..

littlehumblelynn said...

hany

cantik kan restoran dia..leh ler singgah..sejak dua menjak nih memanjang berulang alik ke LEP-TMN EQUINE-PJAYA..

Bandar Putra Permai Resident said...

Salam..Jemput sertai Forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kejiranan, aduan, cadangan, iklan servis dan perkhidmatan anda.