Ini Wilayah Hijau: Settok Karrong + seme idung…


16 February 2011

Settok Karrong + seme idung…

 

 

 

Ingat lagi tak entri hany pasal SETTOK KARRONG?

 

 

ha,

ni nak bercerita lagi nih. hany kebelakangan ni, memang asyik di landa SETTOK KARRONG nih. sangat kerap ok.

 

 

Selalunya SETTOK KARRONG melanda di waktu pagi hari. memang sokmo berlaku laaa…dan selalunya menyerang kaki kanan hany nih. sakit nya jangan cakap la kan.

 

 

Hari nih lak,

boleh plak hany kena SETTOK KARRONG nih kat opis. tengah elok duk kat kerusi, sambil goyang goyang kaki, dengar lagu. tetibe SETTOK KARRONG kaki sebelah kiri. seb baek sikit jer…kalu tak mau hany jerit satu opis;)

 

 

ok,

semua orang duk cakap SETTOK KARRONG/KREM ni sinonim dengan orang mengandung kan…hany pun ada buat test jugak, 1line jer ;(.

 

 

so, hany rasa mungkin hany sudah kekurangan kalsium la dalam badan nih. adoii riso ok riso…hurmmm takot pun ada…

 

 

dan hari ni jugak, pakerj seme idung@selsema. uuu lagik la tak slesa kan. tekak pon rasa semacam jer….adeihhh mesti demam nak melanda nih.

 

 

**susu dah tiap tiap malam minom, adeihhh tak cukup kalsium lagi ker, kena amek pil kalsium plak la nih**

Komen
11 Komen

11 comments:

p@kcikLie said...

laaa..ingatkan nak boleh dah...
takpa minum susu tambah kalsium tu okay...org kedah ckp "tarik mengkarong" hahaha.

mzhany said...

itu la ciklie...hurmmm tak pa la xdak rezeki lagik la nih. InsyaALLAH tak lama lagik..ameen


(dlm hati selalu berdoa...)

apak cikidong said...

kurang vitamin tu.... makan la multivitamin... takpun setok karong sebab terlebih 'workout' kukikukikuikukukikk

mzhany said...

ok apak..tengkiu

wawawawa tang tu cepat je eh..ahahha erkk no komen ;)

deAnza-wAnda said...

akak... hurm... suspen lahh... wanda nak baby nih... cepat lah kak...hahhahha...

Diarihatiku1976 said...

samalah kita.. akak pun kena tambah kalisum.. tulang dah reput.. ahahaksks..

CoKeLaT-RaWkZ said...

setok karong? wah pes time dgr word ni. exotik sungguhhh

mamaaizara said...

2nd mengandung ni baru sekali kena..masa first mengandung husband amik tahu la jugak, 2nd ni tahan sendiri je la..huhuhu

Murni said...

ani...kalu balik ganu gi ngurut refleksologi kat seberang takir....yang tukang urut tu buta, laki.tp jg riso bila dia urut, dia guna sarung...bess sgt...rm25 je seorg.nani pun selalu kena settok karong ni...ni try buat refleksologi..bila dia urut dia leh kesan kita sakit aper....dia leh cek peranakan kita cmner....tak cuba tak tahu

ch@ said...

mcm2 nama rupanya, kita panggil simpul biawak, ooo kurang kalsium eh, ala orang tak pregnant pun selalu kena la hany, kita la tu. nak jerit tak boleh, sebab tu kena tidur letak minyak panas then pakai stokin.

rATu kEBaYA said...

mungkin kaki tu penat berjalan kot... aishah kalau kene je macam tu. cepat2 luruskan kaki.. insya Allah tak teruk sgt sakitnya..