Ini Wilayah Hijau: Daging Kisar Goreng


13 February 2011

Daging Kisar Goreng

Kan hany ada beli and bawak balik daging dari kampung hari tuh. jadi nya sekarang tengah nak menghabiskan daging la nih. ntah nak masak apa la eh. daging ni kan kalau tak betol2 masak keras kan. hany paling ngak suka sangat masak daging.


suruh ayah mertua belikan 1KG je, sekali dia beli 2KG adoii banyak tu wehhh…


Maka,
tengah hari nih, hany pun bukak buku resipi yang hany beli. buku ched Hanieliza tuh. yang ni memang khas masak daging ahahaha. belek belek belek….taraaaa dah dapat, masak Daging Kisar Goreng. sebab senang ;)


Sambil masak, sambil buku kat depan.hohoho eii tak malu, masak sambil tengok buku resipi…biarlah, dari ko masak tak sedap ntah ape2…baek la tengok resipi ;). buat apa nak malu kok, dah tak reti masak, belajor ler…


130220114784

Daging Kisar Goreng,
eh eh dah macam kuah spageti lak ;). daging nih hany potong kecik kecik, then kisar guna My sambal Maker ;)


130220114785


Ni lak, MZ yang goreng.hihihi hany kan kalau bab goreng telur ni cukup tak suke. selalu la MZ kena buatkan.hohoho ok ape kan sama sama masak ;)


Masak cukup cukup untuk tengahari jer. malam nanti kita makan cekodok sudah ;)


**hari ni online lambat sikit…ok mau jengah jengah korang semua**
Komen
12 Komen

12 comments:

wida said...

best hubby tolong sama kat dapur..romantik jer:)

qasehraihan said...

waaa...sedapnyerrr!!!nk ckit!!

DiaUmaiNiNaz said...

hai Haney..mkn daging sekali sekala ni bagus utk kesihatan kan...lagi satu yang bagusnya daging kisar tak susah payanh nak kunyah lebih...teringin nak buat jgk la...

AmYcOzZo said...

Huh lapo2..

suzzsuzie said...

masak bukak buku resepi tu...banyak la menu boleh cuba...buat bergedil daging pun sedap hany

Norhafiza said...

sedapnye nampak daging tu hany...yum yum...hr ni No demand, makan lauk beli je hehehe...maklum la hari minggu chep pun nak cuti gak hihi...

Pandai dan rajin gak ye MZ duk dapo...Abang pun rajin dan pandai gak hany..pandai MAKAN hahaha..

dyea irdina said...

saya mkn daging setaun sekali je..time raya aji..hehehhe kn kurangkan mkn daging merah sbb sy ni jenis panas baran..

Liza said...

daging kisar best gak kalau buat spageti ro lasagna kan

mzhany said...

@wida
heheh dia tlg goreng telur je wida, lain tak


@qaseh
kak bolehla, hehe malu nk bg org rasa...tak confident lagik


@diaumaininaz
ha itu yg besh tuh, sbb dah hancur kan.sonang gituh nk mkn ;)


@amy
erkkk dah mkn belom nih


@suzzsuzie
ha kaksue, sy pun ada tgk resipi begedil, tp tak sure la husband sy suka ke tak...


@no
waaa behsnya tukang masak dpt cuti...


@dyea
ooo org panas baran takleh mkn daging merah eh dyea


@liza
ha tu la liza, hany slalu baut spageti la.semlm dh buat spageti

leyzajamil said...

teringat daging korban busuk dlm fridge..simpan bawah sbb atas full ;(

GTR said...

macm best je. slalunye daging kisar ni saya buat kauh spagetti je, hehe.

mzhany said...

@leyza
alaa sygnye leyza...huhu tu stock byk sgt la tuh;)


@GTR
a'ah slalu buat kuah spageti je kan...ni main taram buat je