Ini Wilayah Hijau: NISAN


10 February 2011

NISAN

Semalam, FIQ ada yang tanya NISAN tu apa? mungkin dalam entri semalam hany tulis NISSAN, jadi ingatkan kereta NISSAN tuh.


sebenarnya NISAN.
ummm gula melaka perkataan standard kan? NISAN ni orang GANU/KELATE yang panggil.


macam hany,
hany lebih suka beli NISAN dari GANU/KELATE. sebab rasa dia lagi sedap. ni ikut lidah hany la, orang lain hany tak tahu. hany pernah beli yang jual kat kedai kat area seri kembangan ni…tapi rasa tak sama la. sebab tu bila balik kampung harus dibeli buat stock.


page5


FIQ sayang,
ni la rupa NISAN tuh. akak selalu guna kalau masak merah, letak dalam kuah daging buku, dalam bubur kacang. sebagai pengganti kepada gula la. rasa nya lagi sedap….compare rasa gula.


kalau kat kampong RM1 untuk 4keping yang kecik tuh. akak beli RM5 untuk buat stock. cukupla ni untuk sampai ke masa nak balik kampong lak nanti nih.


**kan dah kata semua nak dihangkut dari kampong…**
Komen
11 Komen

11 comments:

wida said...

Masa mula2 sy duduk trgnu dulu..kak ipar suruh letak nissan kat masakan..terkejut sy, ingat kan suruh letak batu nisan..hehe

Nafisa81 said...

akak lak nisan tu selalunya refer pada madu lebah...

kella said...

memang betul! kita pun panggil nisan/nise... :) memang sedap dari belah sana.. biasanya kita beli stok banyak2 dari klantan bila balik sana, yang sini punya tak sedap la.. tak ummpph!

NISA KHAIRI said...

Nisan???memang suspen kalo dengar nisan sebab ingat batu nisan..hahaha

NISA KHAIRI said...

Nisan???memang suspen kalo dengar nisan sebab ingat batu nisan..hahaha

apak cikidong said...

nisan latio nih...

Norhafiza said...

hahahaha...org kite mmg suka men shortfont2 nih...dia dr

MANISAN = nissang..
bawah rumah : boumoh
nak pergi mana : g aner
macamana : guane

nanti hany kene buat entri cam nih lak hehe..

fazilzura said...

kalau tok zr pangil NISANG .. eheheh harus ler kan , kato ganu , slang lain le skit..

fiqkbe said...

owh.. cmni ke rupa nisan tu.. hehe.. nmpk lebih pekat la kaler gula merah terengganu berbanding yg biasa nyer =)

mzhany said...

@wida
ahahaha kelakor la wida nih, tp ye lah kan, xpernah dgr...


@nafisa
ooo madu eh, kak nafisa, kenapa saya tak boleh masuk blog akak...


@kella
stujuuu! mungkin sbb dah sebati dgn rasa nissan dari sana kan.


@nisa
ahahaha batu nisan yer...hihihi


@apak
alaaa mana ada nisan latio apak, xkemampuan lagik nak beli


@no
hehehe ok no, nanti hany try buat


@zura
ye zura, nisang...ade effect g dibelakang;)


@fiq
a'ah mmg kaler dia lain sikit.

ardinihumaira said...

sedak ni kalo wak bubur.. nyum3