Ini Wilayah Hijau: Terkunci dalam rumah sendiri….


10 February 2011

Terkunci dalam rumah sendiri….

 

 

 

Hany ni kan, sokmo je terkunci nih. before nih terkunci dalam toilet. haaa hari ni terkunci dalam rumah sendiri.

 

 

Alkisahnya,

hany MC hari nih, kepala goyang macam goyang inul. ok dah bangun solat, jemur baju dalam rumah. siap siap nak g klinik la nih, amek kunci kete, sekali…eh mana kunci rumah????

 

 

baru ingat, balek semalam, MZ bukak kunci pagar dan rumah, jadi hany pun menonong la masuk rumah, kunci rumah ada dalam kete. ku pandang kiri ku pandang kanan, tiada kelibat manusia untuk di minta tolong….

 

selang beberapa buah rumah, ada indon tengah buat renovation, ishhh taknak la tak berani den nak panggil…biar lah kan jadi lain macam lak kan…

 

 

pergi dapur, tengok, alaaa gate luar takde kunci lak…

 

 

telefon opismate, ingat nak mintak tolong, skali bos ada kat opis, so xleh la keluar….

 

 

sekali, tengok jiran sebelah ni, ada kereta depan rumah. gamble la mesej dia. seb baek dia pun tengah siap siap nak keluar, nak g klinik jugak.hohhoo ada geng la. dia panjat gate, sebab gate depan pun kunci.hishhhhh ape punye pelupa lah kan.

 

 

ok, nak g klinik jap…

 

 

**MZ balek nanti ni, for sure kena bebel erkkk**

Komen
12 Komen

12 comments:

wida said...

bahaya sis ni..
kena tadah je lah telinga tu nanti..

nani said...

teringat cerita kes terkunci dlm toilet tu, hahaha

adehhh..lawak~

mzhany said...

@wida
tu la wida, dengor je la kan. tp seyes terlupa laa kunci tuh


@nani
ahahaha ko mmg, habis nk wat cmno dapat bini yang pelupe ni...;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hei Dear.... u must be careful next time. Cewah.. nak nasihat org plak I ni kan...pdhal I pun pernah terkunci kt dapur rumah sendiri. Sib baik la.. ada si kecik yg boleh dimintak tolong bukakkan dr luar.. tu pun 1/2 jam gak la baru dia terperasan mamanya terkunci.

mzhany said...

MM,
heheh itu ler, kena lebih hati2 nih. waaa sampai setengah jam tuh.huhuhu

She's retarded said...

whoa!next time kena hati2.

ch@ said...

simpan la satu dlm h/beg. cemana leh terkunci dlm rumah sendiri. mmg terasa pelik tapi tu la kenyatannya. hahaaa.

Liza said...

liza penah gak tekunci kereta masa zaman kereta tak de alarm, kunci lekat kat starter, dah lock keter...nak nangis masa tu....

ardinihumaira said...

dni penah gak. hehe.. menjawab la tunggu depan pintu ;p

Norhafiza said...

hihihihi..sian lak hany kene kunci..No pun ada citte gak nnt No wat entri ek..hihi

rATu kEBaYA said...

patut simpan satu spare kat dalam rumah..

mzhany said...

@she
ha tu le kena lebih hati2 ni lenkali


@cha
silapnya ada 1 sorg je kunci umah, dah tu leh tinggal dlm kete lak kan


@liza
alaaa lagik naya mcm tuh...tak pasal2 kena pecah


@dni
ahaha itu le melanguk depan pintu


@no
ahaha no, hany dah baca dah...sian fadhlan ;)


@aishah
itu le aishah, pengajaran nih ;)