Ini Wilayah Hijau: Shisha


13 February 2011

Shisha

Baca betul betul, SHISHA yer, bukan shasha. tahu tak apa itu SHISHA???

 

 

From wiki wiki wikipedia:

 

Shisha may refer to:

 

Hookah, an instrument for smoking

Mu‘assel, a half-tobacco, half-syrup mixture smoked in a hookah

Shisha, a name mentioned in the Bible

 

 

Alaaaa…

takkan korang tahu tak tahu SHISHA nih. kan kalau kat kedai makan kan, ada pernah nampak tak atas meja, benda bentuk macam teko tuh. pastuh orang duk isap isap tuh…ha itu ler SHISHA. meh tengok gambar kat bawah nih.

 

High-Life-Hookahs-Saturn haha nak jugak yang kaler hijau kan…nasiblaaa

 

 

Ha, nak cerita la kisah SHISHA nih. dulu hany teringin nak hisap SHISHA nih. sebab nya bila tanyamembe hany, bahaya tak SHISHA ni? boleh ketagih ke tak? membe hany cakap takde ape ape sangat SHISHA nih. just hisap rasa la strawberry ke, lemon ke, ape ape la. tak de effect pun.

 

 

lagikla buat hany teringin nak try SHISHA nih, tapiiii memang TAK PERNAH TRY lah. NO NO NO memang TAK PERNAH TRY la…

 

 

malam ni,

hany dengar kat berita kat TV3, sebenarnya SHISHA nih merbahaya untuk kesihatan! menghisap Shisha 400-450 kali boleh membahayakan kesihatan berbanding merokok tembakau

 

 

satu sesi Shisha - menghabiskan 10 mg ektrak buah tembakau untuk 30 minit-dapat meningkatkan kadar karbon monoksida 4-5 kali berbanding merokok.

 

 

ada lagi la effectnya, tapi hany tak ingat. tadi dah ingat, sebab lambat sangat buat entri nih dah lupa. ahahaa jadi dari memberi fakta yang tak betul, baik jangan buat terus ;)

 

 

begitulah adanya kesan menghisap SHISHA nih.

 

 

**seb baek tak try ;)**

Komen
8 Komen

8 comments:

munna said...

kat area sini .. klu kenduri ..time rewang ada je benda ni... tapi kak munna tak pernah cuba

mzhany said...

ooo mcm tu eh, kiranya dah kebiasaan eh ada di majlis time rewang? ummm unik gak...mcm tak berani kan kakmunna nak try nih...

leyzajamil said...

shisha strawberi sedap..

GTR said...

tula. dulu pernah try skali. tapi batuk2 then trus stop. ramai je membe pmpn yang layan bende ni. yang pakai tudung pun ramai. hmm walaupun bukan rokok tapi tetap calarkan imej jugak kan?

~~su manje~~~ said...

em...
salam...
salam kenal dari Su Manje

fiqkbe said...

nasib baik x try jgk.. hee.. =D

DiaUmaiNiNaz said...

salam hany..ni kira cm merokok jg lah ...isap n hembus, memang tak suka...lagi tak suka kalau yang boleh memudaratkan kesihatan org sekeliling yang terbabit...adeh..kenapa dorang ni suka ikut2.

p/s jom join sama Ga ni Hany telah Dinaz ditag... http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/02/imaza93-1st-giveaway.html

ardinihumaira said...

pakcik dni siap beli satu wat letak kat umah dia sebab suka sangat ngan benda ni :D