Ini Wilayah Hijau: 1st time nih….uuu xcited weihhh…


13 August 2010

1st time nih….uuu xcited weihhh…

 

 

 

 

Mula mula,

nak ucapkan TAHNIAH PADA NORROSAHANIZA, kerana telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki, pada 2Ramadhan…yang mana bayi tersebut adalah seberta 3.88kg….alhamdulillah…

 

 

Yang hany nak citekan adalah, pengalaman pertama hany memegang/mendokong bayi yang belom berus 24jam tau….sangat hany bangga okeh…dengan diri sendiri.

 

 

sepertimana korang tahu, hany masih belum mempunyai baby, dan hanya dalah anak bongsu…uuuu hany akui hany jarang mendokong baby nih. dan hanri nih, semasa melawat NIZA, semua rakan rakan pejabat, menyuruh hany dokong itu bayi…uuuu hany tak moo tak mooo sebab hany takot….takot sakitkan bayi itu.

 

 

selepas semua orang dokong bayi tu, maka hany pon kena jugak…semua suruh hany pegang, mana lah tahu kot kot kan ada rezeki lepas nih, ameen…siap kaklily tolong bantu letak kat lengan hany…waaaa….

 

 

DSC01051

Pix from DUNIA ASFALIZA

baby baru berusia 1hari…hehehe

 

 

tengok tengok, sila tengok….

muka excited kann kann kann!!! tapiii SUMPAH, BERDEBAR DEBAR jantung hany masa pegang baby nih. SUMPAH tak tipu, sebab hany takot sangat, takot baby tuh sakit, tengok r lengan hany yang gabak tuh…eiiiiii…

 

 

pastuh, dah lama sikit, tengok baby tuh lena jer tido…hehehe maknanya dia ok la tuh, dia selesa la kan. mana taknya lengan macam THE ROCK, baby tuh rasa cam tilam je kan…;)

 

 

aperpon, NIZA, tahniahhhhh…ha jangan malash bagi baby ko menyusu, kesian tau…tadi ko dah dera dia dah…eiiii gerammm. nanti dah ada nama bagitahu yer….

Komen
11 Komen

11 comments:

Lelord said...

muahahahha teruja x terkata la ek

misyamissyou said...

yuhuu..akak..de bakat dah tu..lepas ni moga akak pulak.. ^_^

ardinihumaira said...

pegang baby kecik tinonet beshh.. rasa nak penyet2.. geram nak pelok kuat2 iskkk... pastu bau dia shedapppp sangat :)

Diyana Zulkifli said...

hmm,bau baby sangat wangi..tmbh2 lg baby yg baru 1-2 mggu tu.saya suke cium2 sampai ke ketiak2 anak..haha

littlehumblelynn said...

amin.....
akak doakan smg hany cepat2 conceive sempenan ramadhan nih..i/allah..selalu berdoa lepas sahur..waktu paling ,mustajab doa kita!!berkat RAMADHAN!

suamihanyisterizuki said...

lela-lelord: itu ler sgt teruja tau...

misya, ade bakat ker? ahhaa akak rs mcm kaku gilosss

dni, jgn kuat2 sian baby tuh hehehe

diyana, a'ah bau sedap kan

kaklynn, time kasih, InsyaALLAH..ameen doakan gak eh...

suzzsuzie said...

laa...first time ke...ambik berkat la ye..nnti hany plak melekat...baby ni kecik2 seronok nak pegang,,,tgok dia tdo...hii..rasa cam nak baby jugak la....tp dah takleh dah.....

MAMA AIZARA said...

nampak ciri2 keibuan diwajah hany...

suamihanyisterizuki said...

yer kaksue, sy tak pernah pegang baby yg kecik toet nih, sy takot paling kecik pon yg pernah pegang agak dah keras dah kepala...ahahaha penakot kan...erkk kaksue knape da xleh...eh sowii kalu sensitip soklan tuh...


ameen...hehhee

fazilzura said...

mmg sonok & ecited kalau dukung bby .. lg besh kalau anak kite sdiri ..
ni kalau hanny ada bby sdiri , sure sonok menatap muke bby tu hari2 kan ..

suamihanyisterizuki said...

zuraaa...uisshhh tak terkata la camne hai kalau ada baby sendirik nih...