Ini Wilayah Hijau: Serunding Daging…


09 August 2010

Serunding Daging…

 

 

Korang pernah makan kan, serunding…serunding daging ker, serunding ikan ker…nyumnyum…

 

 

kalau kami la, orang pantai timur nih, serunding nih makan ngan nasik ngan roti. pastuh lak bila bulan puasa tiba, harussslaaa ada serunding nih. paling cikai pon makan nasik ngan serunding, dapat pulak nasik panas panas nih…fuhhhh beshhh….

 

 

dan,

hany pon dah dapat bekalan serunding untuk bulan puasa nih. hehehe, pastu plak dapat ketupat yang dari ganu jugak….perghhh melekat….makan ngan serunding, terus tak masak untuk makan malam….jimatttt….;)

 

 

070820103202

cukup okeh utk hany ngn mz…

 

 

070820103203

serunding daging….

 

 

ha,

korang nak ke serunding nih? memula plan nak jual serunding tapi, tak tahu ler ade ker yang berminat kan….agak2 kalau ade tuh, bleh la email kat rohani@mzhany.com. nanti kita cakap pasal harga k…

 

 

hany pon ada beli serunding ikan. ni khas nak buat popia simpul…huhuhu jangan tak tahu, hany masa bulan pose ramai jiran jiran upah tolong simpul kan popia tuh jer…lambat hany balek kampong bercuti, terus je ada yang mintak tolong…

 

 

penat weihhh simpulkan popia nih, dah la kecik kan. selalu hany start buat dalm kul10malam sehinggalah ke sahur. itu dalam 1000 bijik. kat ganu dijual dalam biji, 100bijik=RM6, tapi kat slangor ,kl nih dijual ikot timbangan…

Komen
7 Komen

7 comments:

manggosteen said...

tak sabar nak tgu raya..
mkn ketupat..haha

suzzsuzie said...

ksue baru je makan semalam...adik ipar bawak dr tganu...semua order sorang 100 biji...

syalinda johari said...

sedapppppppp

Lady D'yot said...

nak order srunding daging!

ardinihumaira said...

kak!
abah dni beli banyak serunding tadi nak wat sahur. hik3... tak sabarnya nak lalui susasa Ramadhan ;)

Liza said...

ckp pasal serunding, rindu pulak serunding kat pasar siti khadijah, best!

suamihanyisterizuki said...

manggo, itu ler xsaboo nye la kan...

kaksue, sedap tuh, hany pon nak buat nih, nak order tak? hehehe...

yer linda sedap...;)

lady, order banyak2 yer...

dni sronok la duduk saner. sng nak dpt bekalan

liza,a'ah kt sane besh kan