Ini Wilayah Hijau: Umah Baru, Umah Baru…


02 August 2010

Umah Baru, Umah Baru…

 

Akhirnya,

MZHANY dah pindah ke rumah baru…ALHAMDULILLAH…ameen. laaa masih umah sewa ler, bukan rumah sendirik lagik laaa…InsyaALLAH…

ameen…

 

 

hurmmm,

kalau nak citer pasal penat berpindah randah, harusss la korang pon tahu kan, fenat fenat dan fenat. itu jer…;)

 

 

nak citer gak pasal perbezaan umah baru umah lama…ahaha:

 

 

1) SAIZ UMAH

hehehe,

harusla umah baru lagik KECHIKKK, yer dah umah baru nih setingkat kan, umah lama 2tingkat. tak yang nak cakap panjang… dari situh dah tahu saiz kan kan kan…

 

 

2) BILIK

ummm, di samping bilangan bilik yang berbeza dan saiz berbeza, umah baru master room tak dok kipas laaa, hohoho umah baru nih, owner macam xnak pasang jer. dia prepare kitorg gune stand fan. haruskah kami pasang sendirik n nak blah nanti blah ngn fan tuh skali???

 

 

3) DAPUR

tang ni, xdok masalah yer…okayyyyyy jer…;)

 

 

4) BILIK AIR

erkkk, tak suka bilik air umah baru, kechikkkkkkkk sangattttt. NAk mandi berdua pon tak lepas. kan bagus mandi berdua, dapat mengeratkan hubungan kan…eiiiiiiii

 

 

5) PARKING AREA

ha, ni MZ suke….sbb tempat nak fuck park Tom Grey luas dari umah lama, jadi boleh dikatakan 92% badan Tom Grey MZ berada di bawah bumbung. umah lame hanya 75% jer cover tau.

 

pastuh, kat luar tuh ade paip. so MZ cakap dia suker sebab boleh cuci kete sendirik. ha b, pasnih cuci kete sendirik k, boleh jimat rm8.

 

 

6) LIVING ROOM

ha, yang nih pon okehhh, suke jer..hohoho

 

 

7) SATU LAGIK

yang pasti umah baru nih sonang nak kemas sebab kechikkk kan, tapi hany tak kesah pon kemas umah yang beso gabak, sbb MZ tolong skali hohohoho…

 

 

Tapi,

Hany, kamooo kena biasakan diri. adapt kat mana kamoo berada ok.

 

 

** betol ke measurement ko pasal parking tuh**

Komen
9 Komen

9 comments:

rATu kEBaYA said...

alhamdulillah.. akhirnya dapat rumah dan juga dah berpindah ye.. takpe.. tak kisahlah besar ke kecik yang penting dapat keselesaankan..

suamihanyisterizuki said...

ye aishah, alhamdulillah...takper, kena sesuai kan diri kan..hehehe

littlehumblelynn said...

selamat mengemas hany......

suamihanyisterizuki said...

tengkiu lynnnn, kan besh kalu bleh subcon kt sape2 kemas kemas nih..hehehe

syalinda johari said...

kakakakakaa, weh kalo bilik air kat dapur tu, boleh muat aku ngn fendy.. kakkakakaa..kan dh pecah rahsia.. huahuahauahaa

kella said...

memang serius penat gilosss...
tapi bila dah abis pindah alhamdulillah lega...
:D

ardinihumaira said...

dni nak mandi beruda jugak.. lalalala ;p

suamihanyisterizuki said...

linda aku pon rasa kalu nak mandi ber2 kena mandi bilik kt dapur tuh..kuikuikui...

ye kella, fenat...ni hany xlega lagik selagi tak setel...soba je la...


dni, cepat2 nikah...bleh mandi berdua dua an ngehngehngeh...

Liza said...

kita beli rumah, ikut kemampuan, asal selasa, itu yg penting. have a good week ahead!