Ini Wilayah Hijau: Hari ke4 puasa, br jejak kaki ke bazar ramadhan


14 August 2010

Hari ke4 puasa, br jejak kaki ke bazar ramadhan

 

 

 

Yeayyy!!!

hari ke4 puasa sudah tamat, dan berjaya di lalui dengan baek…hehehe tidak cemerlang yer…sebab ada anasir tak elok ;)

 

 

Hari nih, merupakan hari pertama hany ke bazar, sepanjang puasa kali nih. yer..memang selalu hany masak je pon, and hari nih pon hany masak cumanya, MZ nak minom air tebu so pergi la bazar. and yesss kitorang hanya membeli air tebu sahaja, which is harganya rm3.50 (mahal ke erk?)

 

 

hany memang dah plan nak buat sirap bandung campur cincau. tapi MZ teringin nak air tebu, so beli lah. and then hari nih membe hany ada berbuka kat rumah, suami dia kerja so tak kisahla air banyak pon kan….

 

 

Ya ALLAH, ramai nya orang kat bazar..huhu mcm tak biasa lak kan… tapi sebelom pergi bazar, hany ada menonton video yang terjadi di JASIN tuh, seyes takot gak weihh…

 

 

Menu berbuka hari nih sangat simple:

1) mee goreng

2) keropok lekor

3) air tebu

4) air bandung+cincau

 

 

Alhamdulillah….

 

 

**Alfatihah buat mereka yang “pergi” semasa ribut di Jasin dan juga buat seorang blogger Allahyarham Siti Nor Izzah Shahdan**

Komen
5 Komen

5 comments:

mamaaqil said...

nor puasa kt umah anie?
tak mkn nasi ke buke puasa?

suamihanyisterizuki said...

a'ah da, nor buke dumoh ani. huhuhu alaa bkn xmakan nasik pon cume hr tuh malas nok masok. rileks r da, mu lagik kuruh dr ani...huhu ade org roger doh. jgn riso. ko paling kurus antara kite ber3....

aLeya without maisara said...

hany.. Allahyarham Izzah tu adik kepada tech sy kt tmpt kerja ni.. accident otw kt kelantan..last blog die pun psl nk g kelantan.. moga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org beriman

suamihanyisterizuki said...

ha, hany pon ada baca entry dia psl ke klantan tuh...umm smoger roh nya di cucuri rahmat...ameen...

mamaaqil said...

anie..sape dia bwk mulut tue...tak baik la..nk kurus mcmana, tiap2 hari eida bukak puasa mkn nasi..nk rasa gak bihun tomyam anie..menu ptg nie ape?