Ini Wilayah Hijau: waaah, dah isnin!


02 August 2010

waaah, dah isnin!

 

Baru bleh hapdet belog…..

 

 

ampon yer, komen tak di reply, dan tak sempat menyinggah belog kengkawan semua. actually, semalam, ahad hany ngn MZ “menguruskan” badan. ha haper lagik berpindah randah ler…

 

 

Lori sampai jam spoloh pagi,

angkut barang2 sampai la jam 2 ptg. ni baru jer masukkan barang2 ke dlm bilik yang berkenaan, susun tidak lagik yer….hany masukkan dalam 1bilik barang2 kechik, so totop pintu bilik, maka tak nampak lah sepah sepah kan. setel 1perkara. kalau bukak pintu pengsan ;)

 

 

susun dulu kat living room,

deco deco deco…hehehe tak de ape pon yang nak deco nyer kan. cuma susn meja makan, sofa, tibi pastuh cucuk astro. ha bleh dengar lagu sambil susun susun barang lain kan. ha pasal astro. Alhamdulillah…kami dapat berjimat…hehehe tengkiu yer LINDA… I LOVE U. ngehngehngeh…

 

 

korang tahu kan, kalau astro, cabut kuali tuh bayar RM50, pasang balik kat umah baru RM100. RM150 tuh beb, tapi disebabkan hany masuk umah mmbe hany, dia baek hati tak cabut kuali tuh, dan hany pon baek hati tukar kuali ngan dia. dia kenala bayar RM100 kot.hehehe tapi nak tak nak memang dia kena bayar, rumah baru dia takde kuali lagik…x pa la Linda, give and take la kan…tengkiu lagik weihhhh….

 

 

saat nih, 12.36 a.m,

hany baru pah susun baju baju baju dalam bilik. yer bilik tidur kena siap cepat2…hehehe, pastuh hany nak ke JB lak isnin…so kena la siapkn baju baju MZ….naseb baek la hany nih kategori yang kental…tak cepat FLAT RATE kan….sampai saat nih, ok lagik, ada tenaga lagik…cuma tapak kaki macam kejung….ishhhh….

 

 

pastuh hany pon sempat kemas dapur….Alhamdulillah jugakkkk…nanti bleh la suami buat air ke ape ke kan…ehhehe kemas pon ngan dia…tolong menilong amalan mulia…

 

 

tapi,

ada lagik yang tak kemas…takpe la slow slow janji yang penting dan nak guna dah setel….ameen….

 

 

seyes, kalau baring nih, tak tahu ler sedor nye kulbrape lak nih….

Komen
3 Komen

3 comments:

ardinihumaira said...

semoga cepat siap berkemas tau kak ;)

Ena said...

berpindah macam tu la kan.. penat tapi seronok.. ;D

suamihanyisterizuki said...

yer, tu ler sbnrnye serabut kalau tak kemas nih, rasa mcm xlengkap je. tpai nak buat camne penat tak larat sangat...

ha betol tuh ena, fenat jgn cakap r, tp haruss la seronok..smangat baru...hehehe