Ini Wilayah Hijau: Ko tak sayang kete ko, tapi jangan libatkan org lain…


04 August 2010

Ko tak sayang kete ko, tapi jangan libatkan org lain…

 

 

 

 

 

 

 

Ha, ni sesi sakit ati, gerammm...

benda nih terjadi kat umah bujang kat JB nih. benda ni terjadi sejak dari dulu lagik…sejak jiran kami jugak adalah bujang. keje INSPEKTOR POLIS katanya, pompuan lak tuh tapi sengal…

 

 

kisahnya macam nih,

taman kitorg nih, standardla jalan nya tidak la sebesar mana…dan tempat utk park kete dalam kawasan pagar rumah hanya muat 1kete jer. maka nak taknak kalau ko ada lebih dari 1kete, nasebla kan…ko park la depan pagar umah ko.kira ok la kan masih lagik ko rs selamat sebab ddepan umah ko sendirik.

 

 

yang jiran kami nih,

ade dua kete, bukan kete mewah pon, bukan kete besar pon…geram nih geram bukan nak kutuk kete jenis ape…tp geram ngn tuan tuh ha…kete kecik molek yang mini tuh, tapi bukan mini cooper…tapi 2 bijik la….yang kami lak, selalunya 1kete la, jarang sangat la ada 2kete. kami kete besar sikit tapi kete tak mewah pon, BLM. panjang kan. tapi alhamdulillah muat la masuk parking dalam pagar tuh.

 

 

nak dijadikan citer, nak disakitkan hati kami,

jiran nih, selalunya kan. selalu lah, sokmo org ganu kate. tak pernah nak fuck kete tuh dalam pagar umah dia. nak kata pagar tuh marmar, sayang nak masukkan kete, kami tengok simen cam biase jer…cantik lagik lantai kami…

 

 

dah ko taknak masukkan kete ko dalam pagar, itu masalah ko, tapi bile ko suke suke ati fuck luar pagar depan umah kami, itu jadik masalah kami. bukan sekali, tapi setiap hari. satu kete luar pagar depan umah ko, satu kete luar pagar depan umah kami. ko faham tak, ko mcm dh buat lorong kecik utk BLM masuk. kami sayang kete tak nak kasi calar…kalau kami bawak van burok memang…harusss ar senggol bontot kete oren ko tuh…harusss ok.

 

 

kalau ko sayang nak masukkn kete dlm pagar, ko letak la tempat lain kan, jangan r kacau depan umah kami. nak masuk selalu la bercinta…nak jaga dari tersenggol kete ko tuh…eiiiii kecikkk je kami tgk kete ko…rasa mcm nak jentik jentik jer….

 

 

pernah jadik, kam i bwk dua kete, dua dua panjang…ko dah tahu kami ada dua kete…lagik ko nak letak kete oren ko depan pagar kami kan. ape kessss…..kami cakap elok ngn korang, bagitahu thru mesej (tampal kertas kt chermin mcm saman tuh), ko selamber kadok gak…buat jugakkkk…eiiii tak tahu r, takkan ko tak reti baca. ko kan INSPEKTOR.

 

 

takkan sbb ko INSPEKTOR, ko bleh buat sesuke hati…mane bleh!!! jiran depan umah, lantai parking dia lagik cantik dari korang, ade EXORA ngn WIRA. pandai je dorang bawak masuk 1, luar depan umah 1. cuba la ko contoh jiran ko tuh. eiiiii hangin weihhhh….

 

 

pernah je jadik,

kami yang bawak 2kete nih, terpaksa lak parking 1kete jauh dari umah, sbb ko dah park depan tuh. pastuh tidooo. eiiiii kami sayang kete kami. korang tak sayang lantak laaa…dah la jalan tuh, lori, bus, van selalu masuk…eiii sayng weihhh…xpe r kan, korang INSPEKTOR senang nak dapat duit, nak beli kete…

 

 

030820103176

see, rela di biar kosong macam nih….

 

 

uiiiss, menyirap jer…tiap tiap malam balek…ada satu malam, mengamok si huzaimah…parking betol2 tak moo kasi orang masuk kete. betol2 si huzaimah tuh panggil tengah2 malam pon, lantak laaa….

 

 

**fuhh, nak g makan, tenangkan diri…adioosss**

Komen
8 Komen

8 comments:

MAMA AIZARA said...

sabo hany sabo...
siap snap laman umah orang tuh..
tak lawa pun laman umah dia, banyak rumput.. hi3

tp kan selalu org lagi nak parking dalam kawasan umah,pelikla jiran nih...

~aSFaLiZa~ said...

ko calar kan je beb. pakai kunci. tak pun baling je cermin dia dgn batu. geram plak aku org tak reti bahasa ni. tak pun ko panggil pencegah maksiat tangkap dia berdua-duan dlm kete

kella said...

wehhhh... tetiba aku lak naik menyirap! uhhh.. bengong betul! sekali dua takpe lagi, kalau dah berkali kali kalau aku lah memang mulut ni dah laser nyah! huhuh.. emo lak!
takleh weh.. ko kena ajar gak ngan orang camtu! kasi dia sedar!

huh! emo jap!

ardinihumaira said...

ambik kayu balak hempap atas kete dia jom :D hehe

suamihanyisterizuki said...

mama aizara, itu ler, org lagik bleh sumbat kete dlm pagar lagik nak sumbat...pelik jugak r...


as, skrg xsure r yg oren tuh laki ke pompuan...nnti aku suruh si zai n jijah skodeng mlm2...


kella, ha hany yg xslalu dtg jb nih terasa hanginnn semcm jer...yg duk sini tiap2 hari nih taktahu ler...


dni carikkan kayu balak tuh utk di hempap...akak xtau ktne nk cari..;)

suzzsuzie said...

memang ada orang yang jenis pentingkan diri sendiri macam tu...suka2 dia je..tak pikir psl orang lain

epul said...

berahinyer la ie ni belebel...huhuhuhuhu(*_*)..klu berani sound la deret..bru kemah...

suamihanyisterizuki said...

kaksue, tak tahu ler...

epul wei, sound doh tp gok jenih hok maser tuh je ye dengo pahtu gitu gok, mlm2 ari pon sound...esok kang gitu jugok...